An-tan-tiri-Morodan

An-tan-tiri-Morodan
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sunt create condițiile pentru ca România să iasă iarăși în stradă. Golăniile făcute pe timpul pandemiei, inflația galopantă, diversele scumpiri nu reușiseră să coaguleze forța contribuabililor din Balcani. Noi eram doar cu Justiția, iar cel mai recent vot din Senat ne livrează muniție, pardon de noțiune: miroase a praf de haștag. E mai greu cu lozincile, nu știu ce ar rima cu Ciucă și Ciolacu. Dacă zici despre Kelemen Hunor, sare CNCD-ul de tur în sus. Complicată "fereastră de oportunitate"!

* Apropo de ieșirile prin Piața Victoriei, iar acum mă adresez colegilor din presă. Pe ei i-am auzit foarte des comițând acest trist pleonasm: se protestează "față de" nu "împotrivă". Ca să fim cu niscaiva încărcătură pe conștiință.

* Ah, s-a activat europarlamentarul Rareș Bogdan după ce abuzul în serviciu și-a tras prag nou: "O mizerie fără seamăn reinventată cu concursul PNL." Ca și atunci când anunța desființarea pensiilor speciale "în 30 de zile". Trebuia să bată puțin toba, mai ales că se fredonează pe mai multe voci în această perioadă. N-ar fi de mirare dacă am auzi peste câteva luni următoarea combinată: Rareș a atacat revenirea la Ordonanța 13, dar echipa națională de fotbal s-a calificat la Europene.

* Nici interlopii n-ar trebui să se simtă mai bine, iar multinaționalele suferă profund. Până atunci, autoritățile sar cu toată forța pe gospodinele care vând platouri cu aperitive și prăjituri pe Facebook. Credeau că din două like-uri și trei inimioare păcălesc ochiul vigilent al statului?

* Italia interzice carnea produsă în laborator și va pedepsi producerea ei cu amenzi de până la 60.000 euro. M-am folosit de această informație ca să-mi alint greierele din călcâi: stai, bă, că ești în siguranță!

* Sorana Cârstea, suferind probabil de o gelozie maladivă, s-a băgat în seamă în seara zilei de miercuri. Tocmai atunci când aveam deja o vedetă de tocat pe social-media, pe influencerița Ana Morodan, depistată drogată și ciupită la volan. Ne rămâne doar să cântăm un tembel refren al copilăriei, e doar o țicneală cu rol de mare descânt. Aici am ajuns: "An-tan-tiri-Morodan..."

 

Citit 2072 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 16:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.