Meci mare, astăzi, la Manchester - Oţelule, fii „Great”!
Foto: Foto: Sorin Pană

Meci mare, astăzi, la Manchester - Oţelule, fii „Great”!
Sorin Frunză şi Cornel Râpă vor fi titulari diseară. La sosirea pe aeroportul din Manchester erau optimişti cu privire la duelul cu „Diavolii Roşii”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campionii României au călcat ieri-seară pe „Old Trafford” cu ocazia antrenamentului oficial dinaintea celei mai grele deplasări din istoria clubului gălăţean * Diseară, de la 10 fără un sfert, jucătorii lui Dorinel Munteanu vor încerca să producă una dintre cele mai mari surprize din competiţia starurilor


 

MANCHESTER UNITED – OŢELUL GALAŢI

Meci programat astăzi în etapa a IV-a a Ligii Campionilor, Grupa C;

Stadionul „Old Trafford”, Manchester – ora 21.45 (în direct la TVR 1);

Echipele probabile:

MANCHESTER: Lindegaard – Fabio, Evans, Rio Ferdinand, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Nani – Rooney, Chicharito. Antrenor: Sir Alex Ferguson.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sîrghi, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Filip, Giurgiu – Antal, Paraschiv, Frunză. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitru: Marijo Strahonija; asistenţi: Sinişa Premuzaj, Zeljko Novosel; adiţionali: Igor Pristovnik şi Damir Batinici (toţi din Croaţia).   


 

iPhone-urile de pe "Old Trafford"

Până acum un an conturile de Facebook ale fotbaliştilor „oţelari” conţineau fotografii de pe Bernabeu, San Siro şi Nou Camp, momente imortalizate doar din postura de turişti. Pena, Antal şi ceilalţi roş-alb-albaştri nu visau că-şi vor înfige ghetele în iarba unui asemenea monument de stadion. Ei bine, aseară, elevii lui Dorinel Munteanu au pătruns în premieră pe "Old Trafford", nebunia de arenă din Manchester pe care îşi vor încorda muşchii în etapa a patra a Ligii Campionilor. Impresionaţi de somptuozitatea stadionului care pentru Rooney şi Giggs înseamnă acasă, campionii României şi-au făcut mişcarea oficială într-un cadru de blitzuri din tribune şi de telefoane inteligente care surprindeau orice mişcare. E vorba de iPhone-urile şi Blackberry-urile românilor care locuiesc în Insulă şi ale celor veniţi din ţară după Oţelul.    

Mierosul Sir Alex

„Ştiu că suntem outsideri, dar trebuie să ne apărăm cu cinste culorile clubului şi ţara”, a spus Neamţul la întâlnirea cu mass-media din Marea Britanie, în timp ce Sir Alex Ferguson, aflat în funcţie la United din anul în care Oţelul călca în premieră în Divizia A (n.r. - 1986), a folosit cuvinte mieroase la adresa adversarului din Galaţi: „Oţelul şi-a propus să nu se facă de râs în această grupă. Gălăţenii sunt bine organizaţi, foarte determinaţi şi buni în defensivă. Am avut un meci greu în România.” Încă nu se ştia ieri-seară, nici măcar jurnaliştii englezi n-aveau vreo certitudine, dacă Sir va miza şi astăzi, ca acum două săptămâni, pe vedetele Rooney, Chicharito sau Nani. „Totul este posibil”, au ridicat ei din umeri.  

A unsprezecea, şi cea mai tare, deplasare

Statistica nu ţine deloc cu formaţia dunăreană când vine vorba de meciuri europene pe teren străin. Oţelul, din 1988 încoace, a susţinut zece partide în deplasare, obţinând doar două victorii (în ordine cronologică, 4-1 la Dinamo Tirana şi 2-1 la Trabzonspor) şi două rezultate de egalitate (1-1 la Sloga Jugomagnat Skopje şi 0-0 la Slavia Sarajevo). Restul au fost eşecuri: 0-5 la Juventus Torino, 0-2 la HIT Gorica, 0-3 la Vejle BK, 0-1 la Partizan Belgrad, 1-3 la Lokomotiv Sofia şi 1-2 la FC Basel, în prima etapă a sezonului curent din Liga Campionilor. În această seară, de la ora 21.45, este programată cea de-a unsprezecea şi cea mai tare „ever”, cum spun localnicii. Nimeni nu dă doi bani pe şansele Oţelului să fie „Great” pe tărâmul Marii Britanii. Şi dacă totuşi va fi?

Citit 1948 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2011 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.