Noapte albă, are Bute meci!

Noapte albă, are Bute meci!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean Lucian Bute îşi pune în joc, pentru a noua oară, titlul mondial IBF la categoria supermijlocie * Partida va avea loc în această noapte şi va începe în jurul ore 4.00

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, gălăţeanul Lucian Bute, îşi va pune centura în joc pentru a noua oară, sâmbătă, noaptea în Quebec, în cadrul unei gale în care îl va avea ca adversar pe jamaicanul Glen Johnson, în vârstă de 42 de ani (68 de meciuri – 51 de victorii – 2 egaluri – 15 înfrângeri.

Meciul va fi transmis, în România, de televiziunea The Money Channel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în direct din Quebec, a declarat Sorin Freciu, cel care coordonează postul TV cu profil economic. Disputa va fi transmisă în direct pe The Money Channel începând cu ora 4.00, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi, în reluare, duminică după-amiază.

Sorin Freciu a precizat că primarul din Buşteni, Emanoil Savin, este cel care a sprijinit încheierea contractului pentru difuzarea meciului Lucian Bute - Glen Johnson în România.

Au fost parteneri de antrenament

Considerat favorit, pugilistul român a declarat că viteza va fi atuul său în acest meci împotriva unui pugilist pe care l-a avut partener de antrenament în urmă cu doi ani ”Suntem prieteni de mult timp şi vom rămâne la fel şi după meci. Un lucru e sigur, sâmbătă, în ring, vom uita de această prietenie. Viteza mea este cea care va face diferenţa. Ne-am antrenat împreună în 2009, dar de atunci mi-am îmbunătăţit stilul. Johnson va fi surprins”, a declarat Lucian Bute.

Stephan Larouche, antrenorul campionului român, este convins că cei doi pugilişti vor oferi un meci de calitate. Tehnicianul canadian a povestit despre intensitatea şi seriozitatea de care Lucian şi Glen dădeau dovadă în timpul partidelor de sparring pe care le-au făcut acum doi ani: ”Se ştiu foarte bine. Când cei doi aveau 10-12 runde, toată lumea se aduna în jurul ringului. Era ca o adevărată luptă! Mă uitam şi îmi spuneam: «Wow!»”.

Johnson: ”Lucian are slăbiciuni, voi profita de ele”

De cealaltă parte, Glen Johnson şi cei din stafful său au afişat o atitudine încrezătoare. Pugilistul jamaican a dezvăluit că are o strategie bine pusă la punct pentru confruntarea cu românul, adăugând că îi ştie bine slăbiciunile.

”Lucian are multe calităţi, asta e sigur. Dar are şi multe slăbiciuni. Nu vi le voi spune care sunt, pentru că i le veţi dezvălui. Nu mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage, deoarece voi fi campion mondial. Fie că va fi prin knock-out, fie că va fi prin decizie unanimă, voi cîştiga”, a explicat pugilistul de 42 de ani.

Cetăţenie canadiană pentru Lucian

Cu doar cîteva zile înainte de meciul cu Glen Johnson, Lucian Bute a primit o veste bună, pe care o aştepta din 2003, de când s-a mutat la Montreal. De la 1 decembrie Lucian va primi şi cetăţenia canadiană. "Nu voi renunţa niciodată la cetăţenia română. Sunt român şi aşa voi rămâne toată viaţa", a declarat Bute în momentul în care şi-a depus actele pentru a primi şi cetăţenia canadiană.


 

LUCIAN BUTE – CARTE DE VIZITĂ

Lucian Bute este o figură exponenţială a sportului cu mănuşi din România, dar şi de pretutindeni. Copilul firav din Pechea – s-a născut pe 28 februarie 1980 – a intrat pentru prima dată într-o sală de box la vârsta de 14 ani. A fost întâmpinat de prof. Felix Păun, care avea să-i „creioneze” primii paşi în arta pugilatului. După un an petrecut în comuna natală, a ajuns la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică de la Galaţi, sub comanda antrenorului Octavian Tabără.

Pentru Galaţi (CSM Dunărea) a boxat până în 1998, an în care s-a transferat la Clubul Dinamo Bucureşti, iar trei ani mai târziu aveam să-l întâlnim apărând culorile C.S. Lauruc Sighetu Marmaţiei.

Performanţe dobândite la amatori

În 1999 – locul III la „Mondialele” din SUA (Texas); 2001 – locul I la Jocurile Mondiale ale Francofoniei; 2003 a fost anul care avea să-i marcheze următorul pas spre marea performanţă – participant la Campionatul Mondial din Bangkok (Thailanda). Aici a obţinut patru victorii, dar ce este foarte important – l-a întâlnit pe antrenorul Stephane Larouche, de la Interbox Montreal (Canada). Câteva luni mai târziu, Lucică avea să ajungă la faimosul  club canadian. Şi în prezent se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Larouche.

Rezultate la profesionişti

În primul meci a încrucişat mănuşile cu Robert Muhamad (SUA) pe care l-a depăşit la puncte. Se întâmpla în 22 noiembrie 2003. În total a susţinut 29 de meciuri la profesionişti, câştigându-le pe toate – în 24 s-a impus prin KO.

În 2007, la Montreal, Lucian Bute devenea campion mondial după victoria prin knock-aut în repriza a 11-a în faţa columbianului Alejandro Berrio. De atunci şi-a pus centura mondială în joc de opt ori, printre învinşii săi numărându-se mexicanul Librada Andrade (2008 şi 2009), columbienii Zuniga şi Miranda, Brian Magel (SUA) şi Paul Mandy (Franţa) – ultimele două victorii fiind obţinute în acest an.

Mult succes, Lucian Bute! (Gh. Arsenie / M. Petrescu)


 

Citit 1038 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.