Marius Stan, scos de pe lista învinuiţilor din dosarul dezafilierii Craiovei de la DNA
Foto: Foto: Sorin Pană

Marius Stan, scos de pe lista învinuiţilor din dosarul dezafilierii Craiovei de la DNA
Marius Stan susţine că şi-a încheiat socotelile cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Directorul general al Oţelului s-a aflat, luni, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a dat o declaraţie în legătură cu dezafilierea Universităţii Craiova, din postura de membru al Comitetului Executiv al FRF * „Vă asigur, nu mă veţi mai vedea pe aici”, a spus la ieşire şeful campioanei României

Martor la un eventual proces

„Cazul Craiova”, unul dintre cele mai fierbinţi din fotbalul românesc, a continuat şi luni, conducătorul Oţelului ajungând înainte de prânz la sediul DNA din Bucureşti pentru a da noi declaraţii. Însoţit de avocat, Marius Stan n-a făcut declaraţii decât la ieşire. Astfel, el a explicat că a dat o ultimă declaraţie în acest caz celor care anchetează dosarul, precizând că ar mai putea fi chemat eventual la proces, dacă se va ajunge la aşa ceva, însă numai în calitate de martor. „Aceasta este procedura atunci când există o reclamaţie. Chiar dacă nu m-am aflat printre cei împotriva cărora s-a făcut plângere de către reprezentaţii Universităţii Craiova, cei de la DNA au considerat că, existând reclamaţie împotriva Comitetului Executiv, să fie chemaţi toţi membrii acestuia. Era normal să se urmeze această procedură. Prima dată am fost să mi se aducă la cunoştinţă existenţa acestui dosar, iar acum am dat o declaraţie şi nu mă veţi mai vedea pe aici. Poate doar ca martor la proces, dacă se va ajunge la aşa ceva, să mai fiu chemat”, a declarat Marius Stan.

Gălăţeanul şi Pălărie sunt „abţinuţii”

Membru al Comitetului Executiv, ca reprezentant al cluburilor din Liga I, Stan s-a abţinut de la vot în şedinţa din 20 iulie 2011, când s-a decis dezafilierea clubului Universitatea Craiova. Cu excepţia lui Stan şi a lui Marian Pălărie, reprezentant al cluburilor de fotbal feminin, toţi ceilalţi zece membri ai Comitetului Executiv au votat în favoarea dezafilierii.

Zece pentru abuz în serviciu

Potrivit documentului de începere a urmăririi penale, acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Citit 1463 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.