Oţelul - FC Vaslui / Finala Cupei României, la Galaţi!
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul - FC Vaslui / Finala Cupei României, la Galaţi!
Giurgiu şi Wesley (dreapta) s-au întâlnit ultima dată în aprilie 2004, la Galaţi. Atunci a fost 0-0 în Liga I, iar Oţelul urma să câştige campionatul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipele care au ocupat primele două locuri în clasamentul omologat al stagiunii precedente îşi vor disputa la Mila 80 a Dunării o şansă uriaşă de a prinde ultimul act al Cupei * Oţelul şi Vasluiul nu se vor putea duela însă în perioada stabilită iniţial de Federaţie, dar nici la o săptămână după din cauza programului încărcat al celor două combatante


 

Sferturile” Cupei României, 2011-2012

Poli Timişoara – Gaz Metan Mediaş

Dinamo Bucureşti – Petrolul Ploieşti

Rapid Bucureşti – Pandurii Tg. Jiu

OŢELUL GALAŢI – FC Vaslui

* Primele trei partide se vor disputa în perioada 6-8 decembrie 2011, nu şi jocul roş-alb-albaştrilor care pe 7 decembrie vor susţine ultima etapă din Grupa C a Ligii Campionilor.


 

Prezenţa lui FC Timişoara în această fază a competiţiei i-a obligat pe oficialii FRF să inventeze o a treia urnă valorică la tragerea la sorţi de ieri. Prin urmare, bănăţenii au ieşit primii şi au prins cel mai accesibil adversar dintre cei consideraţi cap de serie. Oţelului i-a mai rămas, după „evaporarea” Petrolului şi a lui Pandurii, exact rivalul de moarte, FC Vaslui, echipă care a ocupat locul secund în clasamentul omologat al campionatului 2010-2011 al Ligii I. „Este ultimul adversar pe care mi l-aş fi dorit! Mai degrabă am fi jucat cu Dinamo sau Rapid”, a afirmat Marius Stan, directorul general al roş-alb-albaştrilor, imediat după împărţirea bilelor de la Casa Fotbalului din Bucureşti. Ce înseamnă asta? „Oţelarii” şi vasluienii lui Adrian Porumboiu vor susţine o veritabilă finală pe stadionul din Ţiglina III, învingătoarea având şanse foarte mari de a prinde ultimul act al competiţiei.

Ultimul sfert, în 2007, cu Steaua

„Ne dorim Cupa, dar şi Vasluiul tânjeşte după acest trofeu, aşa că va fi un meci foarte tare. Ne pregătim de luptă pentru că în ultimii ani la Galaţi n-am reuşit să învingem această echipă”, a adăugat Stan care nu poate uita nici că ultimul „sfert” de Cupă jucat de formaţia gălăţeană datează din primăvara lui 2007, când a pierdut la penaltiuri cu Steaua: 3-3 după 120 de minute, 4-5 la loviturile de departajare. De atunci, trupa locală a părăsit destul de repede competiţia: încă din optimile de finală în sezoanele 2007-08 (2-2, 4-5 l.d., cu FC Braşov), 2008-09 (0-1 cu Unirea Urziceni) şi 2009-10 (0-1 cu Dinamo Bucureşti) şi chiar din 16-imi anul trecut (1-2 cu Astra Ploieşti). Singura finală jucată de Oţelul a avut loc în 2004, în mandatul lui Nicolai Boghici: 0-2 cu Dinamo.

Se joacă la anul?

După ce au consultat calendarul sfârşitului de an, unul extrem de încărcat, se pare că oficialii „oţelari” iau în calcul tot mai serios varianta disputării meciului cu FC Vaslui în primăvara anului viitor. Pe 7 decembrie nu se poate deoarece Giurgiu, Costin şi compania se vor afla pe „Estadio Da Luz”, la Lisabona, iar pe 14 joacă gruparea din judeţul vecin în Europa League. Singura variantă pentru ca marea finală moldoveană să aibă totuşi loc în 2011 ar fi data de 21 decembrie, cu câteva zile de Crăciun. „Mai bine în primăvară”, ar fi spus unul dintre reprezentanţii clubului dunărean. Data va fi totuşi stabilită de Federaţie şi de Pro TV, deţinătorul drepturilor de televizare.

Citit 2245 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2011 23:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.