Presa elveţiană, înaintea meciului cu Basel: „Oţelul nu trebuie subestimată”

Presa elveţiană, înaintea meciului cu Basel: „Oţelul nu trebuie subestimată”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cotidianul elveţian 20 Minuten a scris înaintea meciului Oţelul - FC Basel, programat în această seară în grupa C a Ligii Campionilor, că echipa gălăţeană nu trebuie subestimată, mai ales că formaţia elveţiană nu are amintiri plăcute din România.

"Visând la un loc în faza următoare a Ligii Campionilor, Basel trebuie să învingă la Bucureşti. Basel are nevoie disperată de victorie cu Oţelul, pentru ca pe 7 decembrie, cu Manchester United, să aibă loc finala pentru locul 2. Deşi Oţelul e pe ultimul loc, echipa română nu trebuie subestimată sub nicio formă. Basel nu are amintiri prea plăcute din România, dacă ne gândim la înfrângerea cu CFR Cluj de acum un an", a comentat 20 Minuten.

Cotidianul Blick a notat că meciul cu Oţelul este capital: "O victorie la Bucureşti ar păstra o ultimă şansă de a ierna în Liga Campionilor, nu în Europa League. Dar un suces cu Oţelul numai simplu nu e, după cum s-a văzut în tur la Basel".

"Înfrângerea ar da şanse Oţelului la locul 3"

Publicaţia Basler Zeitung a subliniat că Oţelul stă prost la capitolul goluri marcate, lucru care ar putea fi speculat de Basel. "De la parafarea unui loc 3 în grupă, echivalent cu primăvara Ligii Europa, până la o teoretică finală pentru locul 2, totul este posibil pentru Basel. Meciul de la Bucureşti este un test de caracter pentru elevii lui Vogel. Înfrângerea nu e luată în calcul, ar fi cel mai rău lucru pentru Basel, pentru că Oţelul ar avea în continuare şanse teoretice la locul 3. Oţelul are o problemă în a marca goluri, dovadă că în 14 jocuri de campionat a înscris doar 13. Astfel, un gol reuşit de FC Basel pe Arena Naţională ar fi cu atât mai preţios", a notat BZ.

"Joc decisiv", a titrat şi site-ul oficial al grupării elveţiene, care scrie că antrenorul interimar Heiko Vogel a împlinit luni 36 de ani, iar echipa vrea să-i facă un cadou frumos la aniversare, o victorie la Bucureşti.

"Basel îşi poate asigura calificarea la Bucureşti. Ar fi un alt semn de exclamare, mai ales după plecarea lui Thorsten Fink. Dacă nu pierde, Basel îşi asigură măcar calificarea în primăvara Europa League, iar meciul cu Manchester din ultima etapă poate aduce un loc în elita Ligii Campionilor. Plecarea lui Fink nu a tulburat apele la Basel, care are victorii pe linie în campionat după momentul respectiv", a scris SF Sport.

Oţelul Galaţi va întâlni, marţi seară, pe Arena Naţională, echipa elveţiană FC Basel, în etapa a V-a a grupei C a Ligii Campionilor, de la 21.45.

Citeşte şi:

Oţelul promite un meci de poveste şi prima victorie în Liga Campionilor

10 autocare pentru fanii Oţelului, la meciul cu Basel

Arbitri norvegieni la meciul Oţelul – Basel din Liga Campionilor

Citit 1589 ori Ultima modificare Marți, 22 Noiembrie 2011 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.