Gălăţeanca Adina Meiroşu Fiera, spre prima sa medalie sa mondială

Gălăţeanca Adina Meiroşu Fiera, spre prima sa medalie sa mondială
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa naţională a României debutează în competiţie sâmbătă, de la ora 19.00 * Partidele vor fi televizate în direct doar de canalul Dolce Sport *

A pornit să cucerească lumea din sufrageria unui apartament din cartierul "Dunărea", acolo unde a început să joace handbal cu sora sa mai mare - Diana, cu mingi făcute din bureţi şi ciorapi. A fost aproape de a reuşi acum patru ani, când a pierdut finala mică a Campionatului Mondial. „Atunci, în Franţa, am avut şapte goluri avans şi am pierdut în prelungiri în faţa Germaniei. Cât de mult aş vrea să dau timpul înapoi, să rejoc acel meci!”, regretă Adina Meiroşu Fiera.

Este singura gălăţeancă din echipa României care participă de mâine, în Brazilia, la Campionatul Mondial. La plecarea de acasă şi-a strâns în pumn singura sa medalie obţinută cu echipa naţională de senioare - cea de bronz de la "Europenele" de anul trecut, promiţându-şi că nu o va mai lăsa stingheră, în camera în care-şi ţine trofeele. „Vreau să-i aduc o soră mai mare, dar o să mă bucur şi dacă o să fie una la fel. Totul depinde doar de noi, dacă suntem unite şi jucăm la capacitate maximă putem bate pe oricine. O să tragem cu dinţii de un rezultat bun”, a mărturisit Adina Fiera.

Schimbări importante ale regulamentului

Spre deosebire de ultimele ediţii, când se începea în grupe preliminare, apoi urmau grupele principale şi meciurile eliminatorii abia din semifinale, la acest "Mondial" va fi o singură fază a grupelor. Primele patru clasate din fiecare grupă (a câte şase echipe) se vor califica în optimile de finală (meciurile fiind programate în 11-12 decembrie), fază eliminatorie, la fel ca sferturile de finală (14 decembrie), semifinalele (16 decembrie), urmate de finale (18 decembrie).

Noul sistem nu este deloc pe placul Adinei Fiera: „Era mai bine cu o a doua fază a grupelor, ca înainte. La sistemul eliminatoriu, din optimi încolo, dacă prinzi o singură zi proastă, s-a dus totul. Munceşti, munceşti şi la un meci s-a năruit toată sudoarea ta. Aşa, în grupă pierdeai un meci, le câştigai pe celelalte şi aveai timp să te reabilitezi”.

Pe lângă sistemul competiţional, vor fi şi alte schimbări importante ale regulamentului. Antrenorii vor putea trece pe foaia oficială de joc 16 handbaliste, în loc de 14 ca până acum. Apoi, tehnicienii vor putea solicita trei time-outuri pe meci, cu unul mai mult decât până acum. O echipă poate avea maximum două time-outuri pe repriză, iar în ultimele cinci minute ale meciului, antrenorul nu poate cere întreruperea jocului decât o singură dată. O altă schimbare, cerută de televiziuni, e mărirea pauzei între reprize la 15 minute, în loc de 10 până acum.

Primul meci - cu Tunisia

România va juca în Grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. Programul meciurilor României  este următorul: România-Tunisia (3 decembrie, ora 19.00 – ora României), România-Cuba (5 decembrie, 19.00), România-Japonia (6 decembrie, 21.15), România-Brazilia (8 decembrie, 23.45) şi România-Franţa (9 decembrie, 21.15).

Lotul României deplasat în Brazilia este format din următoarele jucătoare: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari) - Valentina Ardean Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Daniela Băbeanu, Eliza Buceschi, Adina Fiera, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Carmen Amariei, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita şi Ramona Farcău.

Citit 1807 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2011 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.