Oţelul, o echipă prea mică pentru o competiţie atât de mare
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul, o echipă prea mică pentru o competiţie atât de mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa lui Dorinel Munteanu şi-a încheiat prezenţa în Liga Campionilor în acelaşi stil: joc bunicel, înfrângere onestă * Gălăţenii au rămas fără vreun punct în competiţie, dându-le astfel apă la moară contestatarilor


BENFICA LISABONA - OŢELUL GALAŢI 1-0 (1-0)

Meci disputat ieri-seară în Liga Campionilor, etapa a VI-a;

"Estadio da Luz", Lisabona;

A marcat: Oscar Cardozo - minutul 7;

Cartonaşe galbene: Cardozo (’69)/ Ljubinkovici (’82), Giurgiu (’86)

Echipele utilizate:

BENFICA: Artur Moraes - Ruben Amorim, Garay, Jardel, Emerson - Witsel, Javi Garcia, Aimar (’70 Rodrigo) - Bruno Cesar (’57 Nolito), Cardozo (’78 Saviola), Gaitan. Antrenor: Jorge Jesus.

OŢELUL: Grahovac - Râpă, Benga, Perendija, Ilie (’21 Ljubinkovici) - Neagu (’70 Pena), Filip, Giurgiu - Antal (’81 Frunză), Paraschiv, Iorga. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitru: Manuel Grafe - asistat de Markus Hacker, Guido Kleve. Adiţionali: Christian Dinger, Tobias Welz. Rezervă: Robert Hartmann (toţi din Germania).


 

Surprizele au început cu o oră înainte de startul meciului. Anunţat titular, căpitanul Sergiu Costin a simţit dureri, iar Dorinel nu a riscat şi l-a trimis în teren pe debutantul absolut Alexandru Benga. Jucătorul de 22 de ani, care nu a jucat nici măcar o secundă în Liga I, a debutat ieri-seară direct în Champions League. Iar suporterii gălăţeni au mai avut parte de încă o surpriză. Dorinel Munteanu l-a titularizat pentru prima dată în grupele Ligii pe Gabi Paraschiv, o minimă reparaţie pentru toate orele pe care Para le-a petrecut pe bancă în acest sezon. Şi, mai surprinzător, l-a ţinut în teren până la final.

Oţelul a început ca mai toate meciurile din Ligă: rezonabil în primele minute, după care adversarii au marcat la prima ocazie. De data aceasta în minutul 7. Oscar Cardozo a băgat-o simplu în poartă, după ce banda stângă a defensivei gălăţene a admirat pasele lusitanilor.

Para, ce ocazie!

Nimic nou după jumătate de oră. Adversarul Oţelului a jucat prost, însă, chiar şi aşa, posesia era din nou umilitoare: 64 la sută pentru ei. Tot Cardozo a mai dezmorţit puţin atmosfera, cu un şut puţin pe lângă, după care a urmat imensa ocazie gălăţeană din minutul 34: Paraschiv a rămas singur la "curtea" portarului Artur, dar l-a luat la ţintă, după care celălalt Gabriel, Giurgiu, a tras fără vlagă. Exceptând golurile, a fost cea mai mare oportunitate a Oţelului în Champions League. Era evident că se poate, cu atât mai mult cu cât nici portughezii nu se prea omorau cu firea. Iorga şi Antal au prins pe final de repriză un super-contraatac în doi, dar totul s-a încheiat cu două centrări proaste. Şi parcă Oţelul a început să joace fotbal, cu Antal şutând bine în diagonală, minge respinsă greu de Artur. Uimitoare era, la pauză, statistica privind şuturile pe poartă: 4-1 pentru Oţelul. Da, dar al lor a intrat.

Încă două oportunităţi

După pauză, Benfica a mai avut câteva ocazii mari, iar Oţelul a dat senzaţia că poate marca. Însă Giurgiu (’69) a preluat aiurea după devierea excelentă a lui Paraschiv, iar Filip (’73) nu a tras cu tot sufletul de la marginea careului. Finalul i-a găsit pe "oţelari" presând, dar ultima ocazie mare s-a consemnat tot la poarta lui Grahovac. Asta e, poate data viitoare. Va mai fi, însă, data viitoare?

Citit 2076 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2011 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.