„Oţelarii” parcă sunt blestemaţi - Peripeţii pe axa Băneasa-Valencia!
Foto: Foto: Dănuţ Lungu

„Oţelarii” parcă sunt blestemaţi - Peripeţii pe axa Băneasa-Valencia!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Întâmplarea neverosimilă pentru mileniul al III-lea în ditamai Comunitatea Europeană, ca nişte oameni să rămână aproape 24 de ore într-un tren care nu s-a deplasat mai mult de 100 de kilometri de la destinaţie, a fost urmată de „replici”, exact ca în cazul cutremurelor * Roş-alb-albaştrii au avut emoţii şi în avionul spre coasta de est a Spaniei *

Ziua de ieri a început foarte devreme pentru formaţia antrenată de Dorinel Munteanu. Este vorba despre jucătorii care totuşi au apucat să zboare spre Spania pentru cantonamentul început cu stângul de campionii României. La ora 5.30, în holul Hotelului „Intercontinental” din Bucureşti, roş-alb-albaştrii, somnoroşi şi speriaţi de furtuna incredibilă stârnită peste Capitală, se întrebau ce s-a mai întâmplat cu cei 13 bărbaţi din delegaţie care cu o seară înainte se îmbarcaseră într-un tren. Trenul groazei! „Am vorbit cu ei acum cinci minute, abia au ajuns la Făurei”, îşi spuneau Antal, Pena şi ceilalţi fotbalişti, extrem de surprinşi de situaţia în care se afla aproape jumătate din echipă. La 8.00 era programată decolarea spre Valencia şi nimeni nu mai putea crede că „plutonul” lui Costin mai poate ajunge în timp util pe Aeroportul "Băneasa". Până acolo însă, „oţelarii” - aflaţi deja în Bucureşti - au crezut că rămân fără bagaje, existând şi riscul unor accidente. Ieşiţi la autocar, sportivii ar fi putut reprezenta carne de tun pentru viscolul nemilos care îndoise pomii din jur la 45 de grade!   

Băneasa, un pseudo-aeroport

Ajunşi la aeroport (ar merita să i se spună aero-mort la ce condiţii oferă această bază denumită „Aurel Vlaicu”!), gălăţenii au fost nevoiţi să stea încotoşmănaţi în timp ce-şi făceau check-inul. „Aşa frig n-am mai pomenit în viaţa mea, parcă suntem într-o autogară fără geamuri!”, se cruceau elevii lui Dorinel, în timp ce dispecera anunţa cu un ton neutru că „se amână cursa de Valencia”, fără a oferi şi alte amănunte. Cantonamentul începuse cum nu se poate mai prost şi se făceau planuri „B” şi „C”. Marius Stan, directorul general al Oţelului, încerca să afle dacă poate închiria un elicopter pentru a-i extrage din trenul nenorocit pe cei nouă fotbalişti, doi maseuri, medicul şi magazionerul echipei, iar antrenorul Munteanu părea convins că nu se va mai zbura prea curând.  

Întârziere, frig, îmbulzeală, turbulenţe

Chiar în momentul în care se credea că cei 15 jucători disponibili vor fi nevoiţi să revină la „Intercontinental”, s-a anunţat la staţie că prima tentativă din zi de a evada de pe Băneasa îi va aparţine însăşi aeronavei la care se abonaseră şi campionii României. Frig, îmbulzeală, atmosferă de cursă convenţie în anticamera urcării în avion. S-a plecat cu o oră şi jumătate întârziere şi cu mari emoţii, deoarece aparatul de zbor se zgâlţâia din toate încheieturile încă dinaintea decolării! Vântul foarte puternic a legănat întreaga delegaţie „oţelară”, iar în cele trei ore parcurse până la destinaţie au existat multe turbulenţe, pilotul făcând deseori apel la păstrarea centurii de siguranţă.  

Vânt şi la Oliva Nova

După ora 13.00, trupa dunăreană a ajuns la Valencia, apoi timp de o oră şi 20 de minute a călătorit cu autocarul până la destinaţia finală. La Oliva Nova – aşa i se spune cartierului turistic al oraşului Oliva – sportivilor care în toamnă jucau în Liga Campionilor le-au zâmbit 16 grade Celsius, dar vântul - destul de vioi şi în această zonă a Europei - le-a mai tăiat din elan. Primul obiectiv al stagiului este reîntregirea grupului. Probabil că numai Cel de Sus ştie când se va întâmpla acest lucru…

Citit 1993 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.