FOTO Neputinţă! HC Oţelul Galaţi – Dunărea Brăila 22-27 (7-15)
Foto: Foto: Ilie Stan A.A.F.

FOTO Neputinţă! HC Oţelul Galaţi – Dunărea Brăila 22-27 (7-15)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Handbalistele de la Oţelul au mai bifat un insucces în seria confruntărilor cu rivalele de la Dunărea Brăila. În cadrul etapei a XIX-a a Ligii Naționale, elevele Alexandrinei Soare au cedat (scor 22-27) la capătul unui meci care a scos cel mai bine în evidență problemele grupării gălățene.

Desfășurarea jocului de sâmbătă din Sala Siderurgistul s-a pliat exact pe analiza oferită de „Viața liberă în avancronică. Cei trei piloni ai Dunării: golurile Alinei Braniște, spațiile create de pivotul Lobach și paradele portarului Gabriela Dobre au cântărit decisiv în economia jocului.

La Oțelul s-a resimțit din plin oboseala partidei disputate la Zalău, prima repriză fiind cea mai slabă a gălățencelor în acest sezon. Peste toate acestea s-au adăugat și unele greșeli ale cuplului bucureștean de arbitri – Federația Română ar fi trebuit să trateze cu mai mult respect acest derbi! – drept exemplu un fault la Daciana Curtean (soldat cu vărsare de sânge) nefiind sancționat de către cei doi fluierași!

O parte importantă a eşecului trebuie atribuită şi conducerii grupării gălăţene. Fosta „oţelară” Alina Branişte a excelat pentru Brăila, în timp ce Alexandrina Soare a fost nevoită să o forţeze pe Paula Pavăl – cu ruptură musculară – pentru că pur şi simplu nu mai avea pe cine trimite la linia de 9 metri, după accidentarea lui Curtean. 

S-a mai încheiat un capitol din istoria confruntărilor cu Dunărea Brăila, ambele „războaie” din sezonul 2011-2012 fiind pierdute de Oţelul: 22-23, în tur, şi 22-27 – în retur.

„Atât s-a putut în condiţiile în care vedeţi cum ne chinuim. Acesta e lotul, aceasta e echipa. Se putea mai mult, daca şi respectau ce le-am cerut în singurul antrenament făcut pentru acest joc. Oricum, ne batem până la capăt. Fetele au vrut să fac mai mult, dar nu s-a putut. Dacă eram cu un lot complet, poate alta era situaţia. Au fost câteva greşeli de arbitraj, dar din rezultatul rămâne. Mergem mai departe şi sperăm să mulţumim publicul, dar trebuie să ne înţeleagă, aceasta e situaţia. Multumesc spectatorilor şi galeriei pentru atmosfera din sală”, a precizat antrenoarea Oţelului, Alexandrina Soare.

 

„Un meci dur. Orgoliile erau mari, chiar dacă diferenţa a fost care a fost, meciul per ansamblu a fost frumos. Se pare că şi astăzi au fost mai bune decât noi. Noi am fost mai obosite, după meciul de la Zalău, adversarele au fost mai odihnite, şi-au aranjat mai bine meciurile din campionat”, a declarat Daciana Curtean.

 

„Un meci foarte greu. La Galaţi e o atmosferă extraordinară şi mie imi place să joc în sala asta. Nu am avut de ce sa-mi iau o revanşă. Acum sunt la Brăila şi încerc să îmi fac treaba într-o manieră profesionistă”, a comentat Alina Branişte, care până la sfârşitul anuzlui trecut îmbrăca tricoul Oţelului.

 

„Meritul este al fetelor. Au făcut un meci foarte bun. L-am dominat de la început până la sfârşit. A câştigat echipa mai bună şi cred eu mai proaspătă”, a precizat antrenorul celor de la Dunărea Brăila, Ioan Băban.


 

HC Oţelul Galaţi – HC Dunărea Brăila 22-27 (7-15)

Etapa a XIX-a a Ligii Naţionale feminine de handbal;

Arbitri: Doru Manrea – Radu Iliescu (București);

Observator: Dan Popa (Piteşti);

Oţelul: Crisitina Bobeică, Ramona Ciontu, Loredana Nica – Manuela Manda 9, Roxana Bodîrlău 5, Diana Druţu 3, Nicoleta Tudor 3, Cătălina Cioaric 2, Daciana Curtean, Carmen Gheorghe, Paula Pavăl, Iulia Artean, Delia Mărginean şi Maricica Trandafir;

Dunărea: Gabriela Dobre, Elena Voicu – Alina Branişte Horjea 8, Anastasia Yushcenko 5, Anastasiya Lobach 5, Adina Brot 3, Liliana Crăciun 3, Loredana Iancu 2, Ana Maria Drăguţ 1;

Aruncări de la 7m: Oţelul 5 (4 transformate); Dunărea 3 (3). Minute de eliminare: 4-8;

Evoluţia scorului: 1-3, 4-4 (min. 10), 5-9 (min. 22), 6-15 (min. 28), 9-15 (min. 36), 13-20 (min. 48), 22-27 – rezultat final.

Citit 3499 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2012 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.