Să demolăm Cetate(a)! Oţelul - Deva, de la ora 17.00
Foto: Foto: Ilie Stan A.A.F.

Să demolăm Cetate(a)! Oţelul - Deva, de la ora 17.00
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • * Astăzi, de la ora 17.00, în Sala „Siderurgistul”: HC Oţelul Galaţi – CSM Cetate Deva
Liga Naţională feminină de handbal se reia cu meciurile etapei a XXI-a, după o lungă perioadă de timp în care campionatul a fost întrerupt. În această rundă, Oţelul primeşte, astăzi, pe propriul teren (Sala „Siderurgistul”, ora 17.00) replica celor de la CSM Cetate Deva. În confruntrea din tur, la capătul unui meci cu scântei la finalul căruia antrenoarea Oţelului, Alexandrina Soare, a acuzat vehement arbitrajul, cele două echipe au terminat la egalitate (scor 20-20). Astfel, astăzi este o bună ocazie pentru gălăţence să-şi demonstreze valoarea în faţa jucătoarelor din Deva. Diferenţa dintre cele două combatante este una importantă, Oţelul ocupă locul V (cu 23 de puncte), în timp ce Deva se situează pe o poziţie retrogradabilă – locul 13, cu doar 10 puncte. În plus, de la oaspete va lipsi principalul pericol, golgetera Carmen Cartaş, cea mai bună marcatoare a campionatului.

Obiectiv: locul cinci

Pentru ca din toamnă să evolueze din nou într-o cupă europeană, Oţelul este nevoită să încheie sezonul actual măcar pe locul cinci. O victorie în faţa celor de la Cetate ar asigura în mare măsură îndeplinirea obiectivului. „Jucăm acasă şi este un meci important pentru configuraţia clasamentului. După înfrângerea de la Cluj, fetele au avut un moral scăzut câteva zile, am purtat discuţii cu ele, sper că am reuşit să le readuc tonusul normal, să ne mobilizăm şi să ne luăm punctele. Va urma o perioadă foarte încărcată, cu alte patru jocuri până la sfârşitul lunii, dintre care trei în deplasare la Baia Mare, Ploieşti şi Craiova, împotriva unor adversari incomozi, dar totodată accesibili. Ne dorim cât mai multe puncte pentru a ne consolida poziţia din clasament”, a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.

Partida de astăzi va fi arbitrată de cuplul Doru Manea – Radu Iliescu, ambii din Bucureşti. Handbalistele de la Cetate Deva sunt sosite pe malul Dunării încă de luni, când au pierdut restanţa cu Brăila: scor 29-33.

* În etapa a 21-a a Ligii Naţionale, Oltchim Rm. Vâlcea a jucat ieri seară cu Dunărea Brăila. Astăzi mai sunt programate partidele: HCM Roman – HCM Ştiinţa Baia Mare, Corona Braşov – SCM Craiova, CSM Bucureşti – CSM Bacău, "U" Jolidon Cluj - HC Zalău şi CSU Neptun Constanţa – CSM Ploieşti.

 

Citit 859 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2012 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.