Un gălăţean special luptă pentru Jocurile Paralimpice

Un gălăţean special luptă pentru Jocurile Paralimpice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţeanul Marian Petria (21 ani), un tânăr care a reuşit să îşi învingă boala pentru a face sport de performanţă * Este proaspăt deţinător a două noi recorduri de viteză, înregistrate zilele trecute, la Jocurile Naţionale de Atletism pentru tinerii cu dizabilităţi *

S-a luptat ani de zile să îşi poată folosi mâinile şi picioarele, iar acum este unul dintre cei mai buni sportivi cu dizabilităţi din România. Marian Petria a fost diagnosticat imediat după naştere cu sindrom piramido-extrapiramidal, care l-a împiedicat ani de zile să se poată folosi de membrele sale ca orice copil normal. Voinţa sa a fost însă mai puternică decât puterea medicilor de a-i ameliora handicapul şi a descoperit, prin sport, leacul prin care a dobândit picioare puternice şi viteză. Este un sportiv a cărui determinare îl face  demn de Cartea Recordurilor.

Se pregăteşte pentru Olimpiadă

De trei ani, Marian este membru al Asociaţiei Sporting Club din Galaţi, unde a fost încurajat să practice atletismul. Tânărul gălăţean nu s-a dat înapoi de la antrenamentele dure, pe care le face aproape zilnic, fie la sală, fie pe stadion şi a reuşit prin perseverenţă să adune zeci de medalii la concursurile de atletism şi chiar să intre în Cartea Recordurilor, în 2009, odată cu participarea la cea mai lungă ştafetă din lume, de 3.094 de kilometri. Ceea ce îşi doreşte însă cel mai mult este să ajungă la Jocurile Paralimpice de la Londra, din toamna acestui an.

"Ca să ajung acolo, zilele acestea sunt în Croaţia, la Zagreb, unde va trebui să mă clasific şi să îmi stabilesc baremul. Astea depind de cât de repede voi alerga. Mai merg împreună cu încă doi atleţi, Florin Cojoc, de la Iaşi, şi Maria Stănescu, de la Lugoj. Sper să fie bine şi să merg la Londra!", ne-a declarat tânărul atlet înainte de a decola spre concursul care durează patru zile.

Un lucru foarte important de menţionat este că Marian Petria a făcut deja un prim pas spre Jocurile Paralimpice, îmbogăţindu-şi în acelaşi timp palmaresul personal cu noi recorduri. La Jocurile Naţionale de Atletism de la Bucureşti a fost unul dintre cei mai buni 120 de sportivi participanţi.

"Am luat aurul la probele de 100 şi 200 de metri şi am reuşit să dobor recordurile anterioare, cu 14,4 secunde şi respectiv 30,7 secunde", ne-a spus cu mândrie Marian.

Cu gândul că Galaţiul ar putea fi reprezentat la Jocurile Paralimpice de un tânăr care dovedeşte atât de multă voinţă şi curaj, îi dorim lui Marian Petria să poarte culorile României cu cinste, la toamnă, în Regatul unit!

Citit 3486 ori Ultima modificare Vineri, 04 Mai 2012 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.