Au golgheter dar nu plătesc pentru el - Didi, un gol la fiecare o sută de minute
Foto: Foto: Sorin Pană

Au golgheter dar nu plătesc pentru el -  Didi, un gol la fiecare o sută de minute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Brazilianul Didi, al cărui transfer încă nu a fost achitat de Oţelul, a adus nouă puncte aproape de unul singur, prin cele şapte goluri marcate în retur *

Chiar dacă „roş-alb-albaştrii” au câştigat duminică seară după o serie neagră de patru meciuri cu un singur punct obţinut, încă nu e linişte în cadrul clubului gălăţean. Didi, adus în această iarnă de la FCM Tg.Mureş pentru 50.000 de euro, a devenit în scurt timp golgheterul echipei, dar şi un transfer - problemă pentru cei din conducerea executivă clubului, care au afirmat că încă nu s-a făcut plata către gruparea mureşeană în urma refuzului celor din Consiliul de Administraţie. „Ni s-a arătat încă o dată că transferul lui Didi a făcut toţi banii, dar din păcate cei de conducerea Consiliului de Administraţie refuză să plătească acest transfer. E vorba de 50.000 de euro, o sumă «colosală», în condiţiile în care avem milioane în cont”, a declarat Marius Stan, director general al FC Oţelul.

FCM Tg. Mureş a reclamat clubul gălăţean la Comisia pentru soluţionarea litigiilor din cadrul LPF şi se aşteaptă zilele acestea pronunţarea deciziei, care nu are cum să fie altfel decât în favoarea ardelenilor. Din acel moment, FC Oţelul va avea la dispoziţie 30 de zile pentru stingerea litigiului, iar dacă nu o va face nici după acest termen, vor urma depunctări în ediţia viitoare a Ligii 1, putându-se ajunge chiar la excludere. În plus, Didi nu a primit bonusurile prevăzute în contract pentru golurile pe care le-a înscris pentru Oţelul.

Didi, om de cuvânt

La momentul sosirii sale la Galaţi, Cleidimar Magalhaes Silva „Didi”, promitea suporterilor, într-un interviu publicat de Viaţa liberă, că va marca şapte goluri. Acesta şi-a respectat deja promisiunea, deşi au mai rămas de disputat încă patru partide. „Mă bucur că am devenit golgheterul echipei, când am venit aici am promis şapte goluri şi am reuşit să mă ţin de cuvânt, iar acum vreau mai mult, să înscriu la fiecare meci, iar echipa să învingă”, a declarat Didi la finalul jocului cu Pandurii. Premisele continuităţii în cazul brazilianului au fost întărite chiar de antrenorul formaţiei gălăţene. „Este un jucător valoros, de aceea l-am achiziţionat şi sunt convins că randamentul lui va fi şi mai bun în sezonul următor”, a spus Dorinel Munteanu.

Brazilianul din atacul Oţelului a reuşit să marcheze cele şapte goluri în doar nouă apariţii, mai mult decât oricare alt component al lotului gălăţean în acest sezon. De când a devenit „oţelar”, deţine o rată de un gol la fiecare 100 de minute jucate. De unul singur a marcat mai mult cu un gol decât ceilalţi doi atacanţi ai echipei, Pena şi Punosevac, la un loc. Practic, a adus aproape de unul singur, nu mai puţin de nouă puncte prin reuşitele sale. Fără golurile lui, Oţelul s-ar fi aflat în acest moment în zona retrogradării!

Partidele în care el a înscris au fost cele cu FC Braşov (scor 2-0, un gol Didi), CS Mioveni (2-1, ambele goluri), Steaua (1-2), Astra (1-3) şi Pandurii (2-1, ambele goluri).

Meciul Sportul-Oţelul, devansat cu o zi

Altfel, Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca partida Oţelului din etapa următoare, cea din deplasare cu Sportul Studenţesc, să se dispute miercuri, 9 mai, de la ora 18:00, faţă de joi, cum era programat iniţial. Această modificare a apărut la solicitarea clubului gălăţean, pentru a evita disputarea a două partide în doar 48 de ore. Cei dezavantajaţi de această decizie sunt suporterii gălăţeni care vor asista şi la finala Europa League şi care vor avea mai puţin de două ore la dispoziţie pentru a ajunge din Regie pe Arena Naţională.

Marian Căpăţînă, Marian Săvăstru

 

Citit 1752 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.