Oţelul Galaţi - cea mai amendată echipă din Liga I de fotbal

Oţelul Galaţi - cea mai amendată echipă din Liga I de fotbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru asigurarea ordinii publice la jocurile de fotbal din cadrul Ligii I, Jandarmeria Română a folosit, pe timpul turului sezonului competiţional 2008-2009,în medie, peste 1.500 de jandarmi pe etapă. În Liga I de fotbal s-au disputat (în cadrul celor 17 etape contând pentru tur) un număr de 153 de partide, dintre care 36 cu un grad de risc ridicat, 109 cu grad de risc mediu şi opt cu grad de risc scăzut.

Infracţionalitate în floare

La meciurile din Liga I s-au înregistrat numeroase incidente, fiind făcute 52 de dosare, pentru infracţiuni legate de folosirea amestecurilor pirotehnice, de portul ilegal de arme albe, de încălcarea măsurii de interzicere a accesului la jocurile sportive, de loviri, distrugeri, deţinere de droguri pentru consum şi uz de fals.

Au fost date 349 de sancţiuni (273 amenzi şi 76 avertismente scrise) în valoare de 308.775 lei. În general sancţiunile au fost aplicate pentru adresarea de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare la adresa oficialilor, spectatorilor sau forţelor de ordine, consumul de băuturi alcoolice în incinta stadionului, încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces, cu documente false sau aparţinând altor persoane, provocarea de scandal sau nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator.

Suporter oţelar recidivist

În urma constatării faptelor de natură penală sau contravenţională au fost aplicate şi un număr de 57 de măsuri de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru anumite perioade de timp: 25 de cazuri pentru o perioadă de un an – situaţie în care se află doi suporteri gălăţeni şi 27 de cazuri pentru o perioadă de şase luni – aici fiind vizat un suporter gălăţean deja având interzis, care a fost prins pe stadion.

În fruntea celor mai sancţionate cluburi de fotbal pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare se află Oţelul Galaţi cu 13 sancţiuni aplicate (două amenzi în valoare de 3.000 lei fiecare şi 11 avertismente scrise), urmată de Dinamo Bucureşti - cinci sancţiuni în valoare de 129.000 lei, Rapid Bucureşti - cinci sancţiuni în valoare de 80.000 lei şi Steaua Bucureşti - cu două sancţiuni în valoare de 60.000 lei, cu precizarea că pentru cluburile bucureştene aceste sancţiuni au fost aplicate şi cu ocazia disputării meciurilor din cadrul cupelor europene.

Interzis la meciuri, pentru trei gălăţeni

Jandarmeria Galaţi a sancţionat trei suporteri gălăţeni cu interzicerea accesului la competiţiile sportive gen fotbal, iar doi suporteri au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 230 lei pentru injurii adresate celorlalţi participanţi la spectacolul sportiv, cât şi pentru ameninţări de bătaie la adresa spectatorilor.

Singurele incidente notabile produse pe timpul asigurării ordinii şi liniştii publice la evenimentele sportive din ligile inferioare de fotbal, precum şi la alte ramuri sportive au fost generate de către suporterii echipelor FC Ploieşti şi Universitatea Cluj.

Pe timpul celor 35 de partide internaţionale disputate de echipele româneşti, s-au întocmit 25 de dosare, s-au dat 48 de sancţiuni şi s-au luat 10 măsuri de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive.

Citit 2758 ori Ultima modificare Marți, 29 August 2023 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.