Gălăţeanca Diana Druţu, la Europene: Portugalia - România 24-35

Gălăţeanca Diana Druţu, la Europene: Portugalia - România 24-35
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rănite în orgoliu după ratarea calificării la Jocurile Olimpice, jucătoarele echipei naţionale a României s-au răzbunat pe o reprezentativă din lumea a treia a handbalului - Portugalia. În etapa a V-a din Grupa a II-a de calificare la Campionatul European (decembrie 2012), selecţionata tricoloră, cu gălăţeanca Diana Druţu printre titulare, a învins Portugalia la ea acasă, cu scorul de 35-24 (20-13). Graţie acestui succes, România şi-a asigurat matematic prezenţa la turneul final din Olanda.

În meciul de miercuri searA, selecţionerul Radu Voina a dat credit total tinereţii, preferând să le trimită în teren pe nou sositele la Naţională, precum Diana Druţu, (Oţelul), Ciuciulete (Zalău) sau chiar Alexandra Gogoriţă (SCM Craiova). Pregătită excelent un sezon întreg la echipa de club de către profesoara Alexandrina Soare, Diana Druţu a rezolvat cu brio ambele faze ale meciului din Portugalia. Un adevărat zid în apărare pentru micuţele portugheze şi o forţă ucigătoare în atac, cu goluri marcate de la nouă-zece metri distanţă de poarta adversă. Per ansamblu, handbalista gălăţeană în vârstă de 25 ani a lăsat impresia că se acomodează din ce în ce mai bine la Naţională şi poate să devină o jucătoare de bază.

După cele cinci goluri marcate în Portugalia, Druţu (golgetera Ligii Naţionale) are oportunitatea să-şi mărească numărul reuşitelor în confruntarea cu Grecia, programată sâmbătă, 2 iunie, de la ora 17.00 (Digi Sport 1), la Piatra Neamţ. Este ultimul meci al României din preliminariile CE şi, totodată, ultima prezenţă pe banca tehnică a selecţionerului Radu Voina.

Citit 1294 ori Ultima modificare Joi, 31 Mai 2012 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.