Oţelul, scoasă din Cupa EHF de către Federaţie! Vezi ce handbalistă a mai plecat de la Galaţi
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul, scoasă din Cupa EHF de către Federaţie! Vezi ce handbalistă a mai plecat de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Paula Pavăl, jucătoarea care şi-a riscat viaţa meci de meci, a plecat de la Galaţi * Echipa pregătită de Alexandrina Soare a fost trimisă în Cupa Cupelor în loc de EHF


Proverbul „la omul sărac nici boii nu trag” se potriveşte de minune echipei gălăţene de handbal Oţelul. Rămasă fără o finanţare certă şi fără patru jucătoare importante, echipa gălăţeană mai este „lucrată” şi de către Federaţia Română de Handbal. Deşi iniţial se anunţase că locul cinci în campionatul intern, cel ocupat de Oţelul, este eligibil pentru o participare în Cupa EHF, Federaţia Română a umblat la „cutia cu minuni” şi i-a anunţat pe oficialii gălăţeni că pot înscrie echipa doar în Cupa Cupelor, acolo unde trebuia în mod normal să joace HC Zalău. Astfel, echipa sălăjeană, antrenată de Gheorghe Tadici, va ajunge în Cupa EHF, urmând să beneficieze de un culoar favorabil (direct în fazele superioare datorită disputării finalei în sezonul precedent) şi fără adversari veniţi din Liga Campionilor.

„Kamikaze” a plecat la Roman

A venit la Oţelul în urmă cu două sezoane, după o perioadă de inactivitate datorată unei dificile probleme de sănătate. Puţini au fost cei care i-au dat vreo şansă, dar centrul Paula Pavăl a reuşit să devină una dintre jucătoarele de bază la linia de 9 metri a Oţelului. Şi mai puţini sunt cei care ştiu că în tot acest răstimp, handbalista poreclită „Kamikaze” pentru stilul de a pătrunde printre apărătoarele adverse a evoluat pe semnătură. În mod normal, conform indicaţiilor medicilor, Paula Pavăl ar fi trebuit să renunţe la activitatea sportivă pentru a nu-şi pune viaţa în pericol! În prezent, sportiva originară din judeţul Neamţ a preferat o echipă apropiată de casă, HCM Roman. Este cea de-a patra handbalistă care a părăsit Oţelul în această vară, după Diana Druţu, Nicoleta Tudor şi Iulia Artean – toate la Corona Braşov. Speranţele echipei Oţelul se leagă acum de noul primar, Marius Stan, şi de Fundaţia Sportului Gălăţean prin care acesta doreşte să revigoreze sportul local.

Oţelul – CSM Bucureşti, în prima etapă

Noua ediţie de campionat a Ligii Naţionale de handbal este programată a debuta pe 6 septembrie. În primul meci, antrenoarea Alexandrina Soare şi elevele sale (care vor mai fi până atunci) vor întâlni CSM Bucureşti. „Situaţia la noi este aşa cum o ştiţi, mi-aş fi dorit, tocmai pentru a avea timp să mai încropim ceva, să înceapă campionatul cu o săptămânã mai târziu dar s-a votat ca prima etapă să se desfăşoare pe 6 septembrie”, a precizat antrenoarea Oţelului, Alexandrina Soare.

Programul turului de campionat pentru gruparea gălăţeană: CSM Bucureşti (acasă), SCM Craiova (deplasare), „U” Jolidon Cluj (a), Dunărea Brăila (d), HC Zalău (a), Terom Iaşi (d), ASC Corona Braşov (a), CSM Ploieşti (d), Oltchim Rm. Vâlcea (a), HCM Baia Mare (a) şi HCM Roman (d).

Citit 2448 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2012 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.