Situaţia rămâne incertă la Oţelul: Suporterii şi-au pierdut răbdarea

Situaţia rămâne incertă la Oţelul: Suporterii şi-au pierdut răbdarea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Fanii sunt dezamăgiţi de lipsa de transparenţă în negocierile legate de privatizarea clubului, afişând un banner de protest


 • La ultimul joc disputat de Oţelul în campionat, împotriva celor de la CFR Cluj (scor 1-2), fanii de la Peluza Sud au afişat un banner în semn de protest la adresa fostului director general al clubului, Marius Stan, după ce s-a întârziat privatizarea clubului gălăţean cu mult peste termenele promise. „Alo, dom’ primar! Suntem noi suporterii umiliţi / Cu privatizarea…cât vom mai fi minţiţi?”, scria pe bannerul expus de suporteri în startul partidei de luni.

  Suporterii respectivi au spus că sunt nemulţumiţi de amânările repetate şi de faptul că lipsesc informaţiile legate de acest subiect din partea reprezentanţilor clubului.

  „Acest mesaj s-a născut din dorinţa noastră de a mai trage un semnal de alarmă la adresa  conducerii în legătură cu privatizarea clubului. După părerea noastră negocierile par să se prelungească la nesfârşit şi din această cauză rezultatele echipei au de suferit. Considerăm că prin amânările repetate şi prin lipsa de transparenţă, conducerea clubului dă dovadă de o lipsă de respect faţă de cei ce plătesc abonamente si bilete şi care suferă meci de meci alături de echipă”, a declarat Sebastian Constantinescu, unul dintre organizatorii mitingului împotriva acţionarilor desfăşurat în urmă cu două luni.

  Suporterii au mai invocat şi alte episoade din trecut, când la fel s-au întârziat termenele în ceea ce priveşte modernizarea stadionului la montarea turnichetelor sau la instalaţia de nocturnă. „Au mai fost termene nerespectate şi în trecut, ba chiar am disputat un meci pe teren propriu cu porţile închise pentru că nu am avut montate turnichetele”, a mai spus Sebastian Constantinescu.

  „Atât timp cât am avut lucruri şi idei cu care ne identificam, am fost de partea domnului Marius Stan, în ciuda faptului că mulţi ne făceau părtinitori. Însă acum, drept dovadă că nu am fost aşa, suntem împotriva domnului primar, pentru că îl considerăm vinovat de complicarea lucrurilor, a lipsei de transparenţă şi pentru că a îndemnat la boicotarea mitingului din 22 iunie. Acum, în al 12-lea ceas, vrem şi noi suporterii un răspuns sincer şi bărbătesc pentru că pe zi ce trece asistăm neputincioşi la distrugerea unui brand, aşa cum îi place domnului primar să zică. Vizavi de acest brand, e bine de ştiut că o echipă puternică are şi suporteri puternici, iar relaţia club-suporteri ar trebui să fie una strânsă”, a spus Valentin Comănescu, unul dintre suporterii de la Peluza Sud.

  Termenul promis, depăşit cu 48 de zile

  „Vor fi nişte schimbări, va dura cam zece zile până în momentul când aş deveni incompatibil cu funcţia pe care o am acum. Problemele se vor rezolva sigur, vor veni investitorii mult aşteptaţi. Sunt investitori reali, care vor prelua clubul, iar Oţelul va intra într-o nouă eră”, declara Marius Stan pe data de 18 iunie. De atunci, au trecut 48 de zile peste termenul estimat de fostul director general al Oţelului.

  „Nici eu nu ştiu prea multe, doar că pe 9 august ar fi trebuit să fie totul pus la punct între cei din combinat şi reprezentantul noilor acţionari pentru semnarea actelor de cedare-primire. Din păcate s-au împotmolit la ultimele detalii, dar sperăm să se rezolve cât mai repede situaţia asta, pentru că doar nu era nebun Marius Stan să întârzie de capul lui”, a declarat Ilie Hagioglu, unul dintre conducătorii FC Oţelul

  Combinatul îşi menţine poziţia
 • Pe data de 22 iunie reprezentanţii combinatului au emis un comunicat oficial prin care îşi exprimau dorinţa de separare. La ora actuală conducerea combinatului îşi menţine poziţia exprimată în urmă cu aproape două luni. De precizat că procesul de privatizare al clubului este de durată şi că nu a fost exprimat nici un termen de finalizare din partea combinatului până acum. "ArcelorMittal Galaţi, ca membru responsabil al comunităţii, îşi reafirmă intenţia de a găsi cea mai bună soluţie profesională privind Oţelul Galaţi. Înţelegem dorinţa suporterilor de a avea o soluţie rapidă şi lucrăm din greu în acest sens. Poziţia noastră este clară: nimeni nu doreşte să oprească activitatea sportivă sau să vadă clubul ajuns în faliment. Împreună cu Managementul Executiv al clubului parcurgem paşii separării activităţii de sport profesionist de cea de bază – producerea oţelului. Toate părţile agreează faptul că rezultatul acestui proces de separare trebuie să fie continuitatea şi dezvoltarea activităţii sportive. Eforturile care sunt depuse acum sunt pe calea cea bună, din perspectivele respectării legalităţii şi a protejării intereselor suporterilor, a comunităţii şi a noastră, ca unitate economică. Dar acest proces complex necesită timp şi încadrarea în prevederile legilor sportive şi civile", se arăta în comunicatul Arcelor Mittal.

  Precedente periculoase

  După ce toată vara nu s-a reuşit să se facă trecerea clubului gălăţean dintr-o tabără în cealaltă, o altă nemulţumire a suporterilor o reprezintă secretomania din jurul noilor acţionari, existând precedente periculoase în fotbalul românesc, la  Unirea Urziceni cu Dumitru Bucşaru şi la Universitatea Cluj cu Florian Walter, care şi-au retras brusc investiţiile. „Faptul că vin acţionari noi, în condiţiile acestea de tăcere totală, nu înseamnă că vom fi mai liniştiţi după finalizarea negocierilor. De unde putem şti noi că nu vine un investitor gen Bucşaru sau Walter şi că nu se vor repeta episoadele de la Urziceni sau Cluj? Dacă nu va fi  transparenţă în situaţia clubului, vor urma şi alte forme de protest, probabil vom ajunge ca toţi cei aflaţi pe stadion să ne manifestăm într-un fel sau altul nemulţumirile”, a mai precizat Valentin Comănescu.

 

Citit 2012 ori Ultima modificare Joi, 16 August 2012 11:51

10 comentarii

 • postat de smecher
  Duminică, 19 August 2012 00:17
  nu cred ca marius stan are vreo vina eu cred ca ionel bors e cel vinovat de tot ce se intampla de ce dumnezeii mamii lui nu paraseste echipa ca nu face nimic ca lumea e bolnav dupa bani omul asta noaptea nici nu poate dormi daca nu are bani e cu capul nici nu stie pe ce lume traieste cand a fost intrebat de cei 18 miliarde de euro a zis ca nu stie nimic despre asta pai cum ***mea si atunci cine are banii daca nu el
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Joi, 16 August 2012 17:05
  bai, stan a zis clar. nu mai are treaba cu OTELUL, e primar. corect, e primar pe bani de campanie usl, pnl, si imagine OTELUL. asta a si vrut, s-a umflat de banii OTELULUI si acum e primar iar OTELUL e societate comerciala cu actionariat. pe cuvint ca am banuit ca totul e o minciuna, am stiut ca actionariatul vrea banii, am simtit ca m'stan e un afacerist si a parasit clubul ce la umplut de bani pentru politica pentru ca a stiut ca nu-i va mai merge.politica e alt c--t ce-ti permite sa fii un mincinos si un ordinar si sa faci bani grei. pacat, mi-e scirba. doar DUMNEZEU poate salva clubul de fotbal OTELUL. actionarii si m.stan vor doar bani. cum poti, om politic, sa minti in halul asta, sa promiti, sa dai termene de promisiuni, sa pacalesti un oras de suporteri galateni si sa spui ca de fapt acum esti primarul orasului, nu te mai poti baga dar stii tu ca treaba se rezolva. eu sincer la-si incadra la "inselaciune".
  0
  0
  Raportează
 • postat de MOE OTELUL
  Joi, 16 August 2012 15:04
  Un oras de rahat acum avem si echipa de rahat. Mai bine nu luam campionatul ,macar era liniste la echipa . Oameni buni nu va mai pierdeti timpul pe la stadion ,echipa va retrograda ,nu vom mai obtine decat cateva puncte caci ne vor bate toti. Poate se mai duc boschetarii aia din galerie dar aia si asa nu platesc bilet si nu muncesc . Daca munceati si plateati bilete nu va mai agitati voi cu cea echipa de 2 lei a noastra. Am sa merg la teren cand aduc si eu ceva jucatori si incep sa plateasca jucatorii sa joace pana atunci luati la cioc cu otelul vostru
  0
  0
  Raportează
 • postat de GIGI
  Joi, 16 August 2012 12:15
  GRIG E MAI TARE CA oTELUL?
  0
  0
  Raportează
 • postat de primarie africana
  Joi, 16 August 2012 11:54
  Stane esti african???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bors magic
  Joi, 16 August 2012 10:59
  Sunt de acord cu Stan M și fac eu ce zice galeria
  0
  0
  Raportează
 • postat de Labus
  Joi, 16 August 2012 10:47
  daca a lasat clubul dupa ce anul trecut a incasat numai din bani albi juma de milion de euro, logic ca n-a dat vrabia din mana pe salariul de primar...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Voio
  Joi, 16 August 2012 10:43
  Luati-l inapoi la club, ca ne-am cam lamurit cat de priceput e in adm. publica locala.
  Poate, o fi mai bun in fotbal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Labus
  Joi, 16 August 2012 10:33
  singurul om care a vrut sa aiba clubul a fost M. Stan,dar fara sa investeasca nimic...El cauta sa convinga pe cativa patroni sa bage bani dar el sa aiba pachetul majoritar,adica unii sa investeasca si el sa culeaga,cum a fost cu combinatul in trecut. Deocamdata si-a atins telul, acela de a fi ales primar, pe baza unui titlu cucerit gratie politicienilor,basca o prajitura de juma de milion de euro...Asa ca baieti, iesiti pe strazi si strigati jos labele de pe Otelul...numai sa inteleaga lumea ale cui labe sunt...ca alea 18 milioane venite din CL s-au evaporat de cum au intrat si nu in conturile personale ale lui Bors & Co.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vadim
  Joi, 16 August 2012 10:17
  BUCSARU-WALTER-BORS ar fi trebuit scris mai corect!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.