Dorinel Munteanu, scandalizat de arbitrajul lui Tudor: „Vreau arbitri străini la toate meciurile”

Dorinel Munteanu, scandalizat de arbitrajul lui Tudor: „Vreau arbitri străini la toate meciurile”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Cei de la Oţelul acuză vehement arbitrajul de care au avut parte la Tg. Jiu, unul care a contribuit decisiv la pierderea meciului cu Pandurii în condiţiile unui joc foarte bun al echipei gălăţene

Alexandru Tudor, arbitrul de centru al partidei de luni seară dintre Pandurii şi Oţelul (scor 3-2), este pus la zid de către reprezentanţii echipei gălăţene, care consideră că erorile acestuia au influenţat semnificativ derularea ostilităţilor şi implicit rezultatul final, în condiţiile în care trupa lui Dorinel Munteanu a jucat foarte bine şi a dominat tot meciul. „Din păcate, şi arbitrul a contribuit la pierderea celor trei puncte. Chiar dacă nu sunt omul care să critice arbitrii, Tudor a greşit grav la penalty-ul gazdelor. Când joci împotriva echipei cu cel mai frumos joc din campionat e greu să obţii ceva pozitiv cu astfel de decizii”, a declarat Narcis Răducan, cel desemnat să conducă clubul gălăţean.

Două gafe în aceeaşi fază!

Principala acuză adusă lui Tudor vizează faza din minutul 18, din care gorjenii au deschis scorul şi în care arbitrul a luat două decizii greşite, ambele în favoarea gazdelor. Mai întâi, deşi era foarte bine plasat, n-a sancţionat un fault evident asupra lui Neagu la centrul terenului, apoi faza a continuat, Răduţ a intrat în careu şi s-a aruncat în momentul în care portarul Brăneţ a plonjat. Deşi gălăţeanul a împins mingea cu mâinile, Tudor a dictat eronat penalti, până şi fotbalistul gorjean recunoscând după meci că s-a aruncat din instinct.

O altă fază controversată a fost cea din minutul 62, când s-a acordat penaltiul din care Oţelul a egalat. Atunci Pena a fost faultat de portar, într-un moment în care trecuse mingea de acesta şi o avea sub control. Ar fi rămas singur cu poarta goală, poziţie iminentă de gol, caz în care se poate discuta dacă se impunea sau nu eliminarea jucătorului de la Pandurii.

Dorinel: „Suntem tocaţi continuu”

După acest meci, al treilea la rând în care se dictează penalti împotriva echipei sale, antrenorul Dorinel Munteanu a pus tunurile pe arbitri. “Supărarea este foarte mare pentru că am pierdut nemeritat. Arbitrul şi cele două eurogoluri au fost norocul Pandurilor. Trebuie să scot în evidenţă că şi la meciul cu CFR echipa noastră a fost privată de un penalti! E lipsă de bun simţ în arbitraj! Pandurii este o echipă care, împinsă de la spate de toţi factorii, devine foarte puternică", a spus Munteanu.

Antrenorul a adăugat că în aceste condiţii şi-ar dori arbitri străini la toate jocurile.  “Spectacolul a fost stricat de Tudor, chiar dacă cei de la Pandurii au marcat două goluri superbe. De câteva jocuri suntem tocaţi şi defavorizaţi continuu. Vreau să am la toate meciurile arbitri străini. Pentru echipele bucureştene văd ca se poate, iar pentru cele de provincie s-au închis listele. E o ruşine ceea ce se întâmplă în fotbalul romanesc. Cei din Bucureşti fac jocurile cum vor ei. M-am saturat de aroganţa arbitrilor români”, a declarat antrenorul Dorinel Munteanu.

Citit 1834 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2012 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.