HC Danubius şi-a încropit lotul! Vezi care sunt ultimele handbaliste sosite la Galaţi
Foto: Interul Mihaela Pătuleanu (stânga) şi pivotul Irina Lazarin, cele mai noi achiziţii pentru HC Danubius Galaţi

HC Danubius şi-a încropit lotul! Vezi care sunt ultimele handbaliste sosite la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa pregătită de Alexandrina Soare a învins, ieri dimineaţă, într-un meci amical, divizionara secundă CSM Unirea Slobozia: scor 36-25 * Vineri şi sâmbătă, noua reprezentantă a Galaţiului în Liga Naţională participă la un turneu amical, alături de Dunărea Brăila, CSM Bucureşti şi CSM Ploieşti * Până la debutul în noua ediţie de campionat au mai rămas două săptămâni


Noua echipă feminină de handbal a Galaţiului, HC Danubius, începe să prindă contur în vederea participării în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale, programată a debuta pe 6 septembrie.

La meciul amical programat ieri dimineaţă, în Sala „Siderurgistul”, în compania divizionarei secunde CSM Slobozia, antrenoarea Alexandrina Soare a rulat pe durata celor 60 de minute un lot format din 15 handbaliste. De la Oţelul au ales să continue cu HC Danubius şapte sportive, în timp ce portarul Cristina Bobeică a refuzat oferta financiară făcută de conducerea clubului. În urma acestei plecări, antrenoarea Alexandrina Soare are o nouă problemă: Ramona Bocăneală Ciontu şi tânăra Loredana Nica sunt singurele jucătoare care pot evolua între buturile gălăţene! 

O vicecampioană mondială, în lotul Danubiusului

Ultimele jucătoare sosite la echipa finanţată de Primăria municipiului Galaţi sunt pivotul Irina Radovici Lazarin şi interul stânga Mihaela Pătuleanu. În sezonul precedent, ambele handbalistele au evoluat pentru SCM Universitatea Craiova.

Irina Radovici Lazarin (32 de ani) este o jucătoare experimentată, care se descurcă excelent în ambele faze ale jocului. Consacrarea a cunoscut-o la HC Dunărea Brăila.

Interul stânga Mihaela Pătuleanu (23 de ani) s-a format la un centru juvenil important din România, LPS Slatina. După un sezon petrecut în Liga Naţională alături de KZN Slatina s-a transferat la Tomis Constanţa, de unde a ajuns la SCM Craiova. La începutul verii a devenit vicecampioană mondială cu selecţionata României, la Campionatul Universitar din Brazilia.

Vineri şi sâmbătă, turneu la Brăila

Partida de ieri dimineaţă dintre HC Danubius Galaţi şi CSM Unirea Slobozia s-a încheiat cu victoria gălăţencelor: scor 36-25 (15-12). A fost un test util pentru echipa pregătită de Alexandrina Soare, care şi-a văzut elevele la lucru în cadrul mai multor formule de joc.

Pentru Danubius au evoluat: Ramona Ciontu, Loredana Nica, Daciana Curtean, Cătălina Cioaric, Carmen Gheorghe, Delia Mărginean şi Maricica Trandafir (rămase de la Oţelul), Mirabela Cricleviţ (de la HCM Roman), Alexandra Dodan (de la CSM Slobozia), Iaroslava Burlachenko, Iryna Glibko, Iulia Zaremba (toate trei din Ucraina), Irina Lazarin, Mihaela Pătuleanu (ambele de la Craiova) şi junioara Irina Basa.

Următoarele partide amicale pentru HC Danubius Galaţi sunt programate vineri şi sâmbătă, în cadrul unui turneu găzduit de Sala Polivalentă din Brăila. Vineri, de la ora 9.30, gălăţencele îşi vor testa forţele cu CSM Bucureşti, iar în aceeaşi zi, dar de la ora 18.45, se vor confrunta cu Dunărea Brăila. Sâmbătă, cu începere de la ora 9.30, Danubius va evolua în compania celor de la CSM Ploieşti.

Citit 3137 ori Ultima modificare Miercuri, 22 August 2012 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.