Au dat-o în bară! Oţelul este fără victorie de şapte etape
Foto: Foto: Sorin Pană

Au dat-o în bară! Oţelul este fără victorie de şapte etape
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Declinul n-a putut fi oprit nici în meciul cu Viitorul Constanţa, încheiat doar la egalitate * Debutul lui Viorel Tănase ca antrenor principal în faţa publicului gălăţean a fost stricat de numeroasele ratări, printre ocazii bifându-se şi două bare

Seria negativă din această primă parte a campionatului i-a dezamăgit atât de tare pe mulţi dintre fanii Oţelului încât nici măcar evenimentul debutului lui Tănase ca antrenor principal pe stadionul pe care făcuse istorie ca jucător şi nici anunţul preluării clubului de noi acţionari nu au readus entuziasmul drumului spre arena din Ţiglina. La ieşirea jucătorilor la încălzire erau doar câteva sute de spectatori, iar până la momentul deschiderii scorului de către Viglianti (17’) se adunaseră cel mult patru mii de oameni. Departe de ce era acum un an şi jumătate n-a fost doar atmosfera din tribune, ci şi jocul roş-alb-albaştrilor, mai ales după pauză.

Oaspeţii au egalat relativ repede după un penalti la un fault făcut de Costin, iar apoi Oţelul a dat semne că mult aşteptatul reviriment este pe cale să se producă. Cu Neagu mai avansat ca de obicei, s-a jucat mult mai ofensiv ca până mai ieri, iar ocaziile au curs una după alta. Perendja (30’) din doar cinci metri - poziţie centrală - a trimis peste, apoi Viglianti (33’) a reluat în bara transversală, la fel ca Pena, peste alte cinci minute.

Însă, în repriza secundă, n-a mai fost decât o echipă gălăţeană cuprinsă parcă de panică, salvată de la un rezultat şi mai dureros de Brăneţ, care a scos din faţa lui Alibec, scăpat singur cu portarul Oţelului (49’). Plus că neşansa Oţelului din prima parte s-a mutat în cealalte parte, Iancu (69’) trăgând în bara transversală.

Punosevac a pus capac!

Şi totuşi, echipa gălăţeană a fost extrem de aproape să se impună spre final, dar Punosevac (87’) a ratat impardonabil dintr-o poziţie ideală. Singur cu portarul la punctul cu var a ales varinta unui lob, dar cu prea multă boltă astfel că fundaşul Toşca a avut timp să ajungă pe linia porţii şi să respingă, spre marea dezamăgire a antrenorului Oţelului, Viorel Tănase. "Am creat superioritate pe flancuri, am dominat jocul, am avut foarte multe ocazii şi am fi meritat să câştigăm. Avem şansa ca la meciul din etapa următoare să ne recuperăm punctele pierdute în acest joc", a declarat tehnicianul gălăţean.

Narcis Răducan, care va fi investit oficial foarte curând pe postul de director general al clubului, a spus aşteaptă ca în ceea ce priveşte atitudinea jucătorilor este mulţumit, însă s-a arătat nemulţumit din lipsa de concentrare în momentele importante. "Parcă ar fi copy - paste la meciurile cu Rapid şi Gloria Bistriţa, s-a jucat la fel. Atacăm, jucăm spectaculos, dar ratăm foarte multe ocazii. Chiar dacă echipa a avut atitudinea dorită, a lipsit concentrarea la finalizare şi în apărare. Nu progresăm în clasament şi asta apasă tot mai greu. E un blocaj psihic, ce va dispărea odată cu prima victorie. Avem argumente pentru a spera că lucurile vor reintra în normal şi să începem să urcăm în clasament, a declarat Răducan.

 

OŢELUL GALAŢI - VIITORUL CONSTANŢA 1-1 (1-1)

Meci disputat sâmbătă seară, în etapa a 8-a din Liga I

Stadion „Oţelul”, spectatori 4.000

Au marcat: Viglianti (minutul 17), respectiv, Dică (minutul 25 - din penalti)

Cartonaşe galbene: Sg. Costin '25, Pena '34, '90+2, Neagu '52, Perendija '74 / Alibec '43, Mladen '66, Vâtcă '90. Cartonaş roşu: Pena '90+2

Echipe utilizate:

Oţelul: Brăneţ - Râpă, Perendija, Costin, Ljubinkovici - Neagu, Giurgiu - Iorga (Punosevac '77), Viglianti (Băjenaru '70), Stromajer (Inkango '46) - Pena. Antrenor: Viorel Tănase.

Viitorul: Vâtcă - Mladen, Bejan, Larie, Turcu (Toşca '57) - Al. Lazăr, Onicaş, Dică (Vaştag '69), Iancu - Alibec (Albu '86), Chiţu. Antrenor: Cătălin Anghel.

Arbitri: Iulian Dima (central) - Miclos Nagy, Adrian Ghinguleac (asistenţi)

Citit 2162 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2012 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.