Boxerul gălăţean Gabriel Podaşcă, în lotul pentru Mondiale

Boxerul gălăţean Gabriel Podaşcă, în lotul pentru Mondiale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua stea a boxului gălăţean Gabriel Podaşcă devine, pe zi ce trece, tot mai strălucitoare. Demn urmaş al celebrului său concetăţean, Lucian Bute, în a cărui sală a şi debutat, Podaşcă a câştigat recent întrecerile categoriei 60 kg a Cupei României la box pentru seniori. El l-a învins la puncte (13-6), în finala  turneului de la Iaşi, pe Cătălin Sandu (Sport Club Bacău), după ce, în prealabil, mai obţinuse verdictul trei întâlniri.

Cu acest succes, Podaşcă şi-a consolidat poziţia de titular al categoriei în naţionala României. El se va prezenta, peste câteva zile, în cantonamentul reprezentativei de la Snagov, acolo unde, sub îndrumarea antrenorului Grigore Bondavali, se va pregăti pentru Campionatele Mondiale de box seniori din Italia. Înaintea competiţiei supreme el va participa la un turneu de pregătire în Ucraina. Până atunci însă, campionul nostru îşi va petrece câteva zile de vacanţă, binemeritată, acasă.

"Podaşcă s-a comportat, la Iaşi, conform aşteptărilor. Ştiam că este bine pregătit şi am mizat pe aceasta. El a confirmat astfel titlul obţinut în toamnă, în întrecerea naţională pentru tineret. Sigur va prinde naţionala pentru Mondialele din Italia. Sunt  puţin necăjit pentru situaţia lui Marius Jecheanu. El a boxat curajos cu favoritul categoriei 57 kg. cu care a făcut un meci bun, dar s-a accidentat. Chiar dacă ar fi primit decizia - oricum, din cauza accidentului de la umăr, nu ar mai fi putut boxa. Dar, nu-i nimic. E tânăr şi are timp să se afirme. Pe ansamblu, sunt mulţumit de evoluţia sportivilor mei", ne-a declarat prof. Felix Păun, antrenorul celor doi tineri de la Box Club Bute Pechea.

Gabriel Podaşcă este elev al Grupului Şcolar „Costache Negri” din Pechea, şi a început să practice boxul în urmă cu şase ani.

Citit 3479 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.