Suporterii au retrogradat echipa Primăriei

Suporterii au retrogradat echipa Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A ieşit mai bine decât se aşteptau organizatorii şi decât le permitea iarna târzie prezentă serios în termometre. Peste o mie de fani ai sportului gălăţean, majoritatea membri ai galeriilor echipei de fotbal Oţelul, au cântat şi scandat împotriva autorităţilor locale la câteva grade sub zero, demonstrând că se pot manifesta vehement şi fără să facă uz de violenţă.

Strânşi imediat după ora 16.00 pe platoul de la Păpădie, suporterii, dotaţi cu fulare, steaguri şi diverse pânze create special pentru acest protest, l-au luat în colimator în principal pe primarul Dumitru Nicolae, dar – aspect foarte important! – nu i-au adus jigniri şi nici insulte.

Doar câteva fluierături le-au scăpat „ultraşilor” atunci când au trecut prin faţa Primăriei, traseul lor încheindu-se o sută de metri mai încolo, în faţa Prefecturii.

Luptă în versuri

„Nu ne interesează războaiele voastre politice, campaniile electorale / Suntem aici pentru ca sportul gălăţean să nu mai zacă în delăsare!”, „Cea mai incompetentă echipă e Primăria Galaţi / Din cauza indiferenţei pentru sport, o să retrogradaţi!”, „De ce ne minţiţi de ani de zile / Că veţi renova săli, stadioane şi bazine?”, „Campioana naţională la volei, exilată în Capitală / De un deceniu cu o sală”, „Oţelul Galaţi, finanţat doar pe hârtie, echipa-fanion a oraşului nostru nu există pentru Primărie?” – iată mesajele în versuri ale iubitorilor de sport din oraş care, pe bună dreptate, au acuzat neimplicarea municipalităţii în viaţa sportivă a comunităţii.

Toate aceste pânze au fost expuse în faţa Prefecturii pe acorduri de „Nicolae, trezeşte-te!”.

Un complex sportiv înspre Vânători?

Nemulţumiţii n-au vorbit chiar la pereţi, ei fiind întâmpinaţi de noul prefect Claudiu Brânzan, care, după ce a precizat răspicat: „Eu nu sunt Nicolae!”, le-a spus că pe vremuri a fost şi el „ultras”.

„Mergeam în deplasări cu galeria, eram şi am rămas un fan al sportului local. Voi face tot posibilul pentru a ajuta echipele din Galaţi, indiferent de disciplina pe care o practică”, a încercat să promită oficialul în prima sa zi de mandat.

În faţa presei, Brânzan a afirmat că va face apel la Compania Naţională de Investiţii pentru ridicarea unui complex sportiv (sală, stadion, bazin de înot) la ieşirea din oraş, undeva înspre Vânători. Sună bine, dar care sunt şansele ca un asemenea proiect să fie pus şi în practică?

Explicaţie foto: O imagine grăitoare pentru cele petrecute sâmbătă după-amiază în centrul Galaţiului

Citit 1479 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.