Suporterii Oţelului şi-au pierdut răbdarea: „Aşa nu vă mai suportăm!”
Foto: Foto: Sorin Pană

Suporterii Oţelului şi-au pierdut răbdarea: „Aşa nu vă mai suportăm!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Fanii gălăţeni au răbufnit după egalul de la Chiajna, exprimându-şi supărarea pe jucători prin mesaje scrise pe gardul de la stadion şi mai ales pe site-urile de socializare

Cu doar nouă puncte acumulate în 11 etape, Oţelul se află pe loc retrogradabil, iar suporterii se gândesc deja la schimbările din iarnă, atunci când sunt aşteptate restructurări masive în lot. „Jucaţi fotbal ori plecaţi” s-a scris pe gardul stadionului în noaptea care a urmat meciului de la Chiajna, acesta fiind doar unul dintre mesajele de nemulţumire adresate jucătorilor care-i pun în postura de se simţi umiliţi etapă de etapă.

Site-urile de socializare au devenit pline de astfel de mesaje prin care fanii îşi exprima frustrarea acumulată după fiecare meci slab al echipei favorite, care se zbate în mediocritate după ce în urmă cu două sezoane reuşea să câştige campionatul şi Supercupa.

„Jucători slabi, în special din punct de vedere psihic. Trebuie un şoc pozitiv la echipă. Altfel, până în iarnă să sperăm că o să facem numai egaluri, doar aşa să mai câştigăm şi noi puncte”, a spus Laurenţiu Marian, unul dintre suporterii nemulţumit al roş-alb-albaştrilor. Foarte vehement este Gabriel Bogdan Rîpă, un fan al Oţelului care suferă de la distanţă, din Irlanda: „Să nu-i mai vedem pe la Oţelul, noi suferim, dar ei petrec şi se fac că joacă, noi punem suflet în timp ce ei dau vina pe ghinion”. La fel de supărat este şi Mihai Ghindescu: "Aşa nu vă mai suportăm, reîncepeţi să jucaţi fotbal adevărat sau plecaţi".

"Acesta nu mai e Oţelul meu"!

Nici suporterii nu reuşesc să înţeleagă ce s-a întâmplat de a ajuns Oţelul într-o situaţie atât de delicată. „Se pare că e mai greu ca niciodată. Nici cu Chiajna n-am câştigat. Nu găsesc prea multe explicaţii, m-am săturat să dau vina pe ghinion, pe arbitri sau să găsesc tot felul de scuze. Pur şi simplu echipa nu joacă nimic. Acesta nu mai e Oţelul meu, iar cei ce poartă tricourile roş-alb-albastre sunt nişte băieţi ce încearcă să-i imite, fără să reuşească, pe cei care în urmă cu puţin timp ne făceau să cântăm”, a spus Mihai Manău, un fan înfocat al roş-alb-albaştrilor.

Chiar dacă situaţia este gravă şi semnalele de revenire sunt foarte slabe, există şi suporteri care continuă să-şi strige iubirea roş-alb-albastră, sperând într-un reviriment rapid. „E de neînţeles ce se întâmplă cu jucătorii care acum doi ani băteau pe toată lumea şi făceau istorie pentru club. Asta nu mă poate face să îmi fie ruşine să mai vorbesc de Oţelul. Pentru mine Oţelul nu înseamnă numai Grahovac, Râpă sau Iorga, ci a început odată cu meciul din 1988 cu Juventus şi a continuat cu generaţia lui Vali Ştefan, Maleş şi Ion Gigi. Jucătorii şi antrenorii vin şi pleacă, rămân în istoria unui club cu rezultate negative sau pozitive, dar spiritul roş-alb-albastru trebuie să rămână mereu viu în inimile suporterilor. Nu ai voie să spui că ţi-e jenă de Oţelul dacă te consideri un suporter al acestei echipe”, a precizat Dan Faustino, un suporter cunoscut în comunitatea oţelară.

Pentru gălăţeni urmează partida de pe teren propriu cu Astra, sâmbătă, 20 octombrie, urmată de o deplasare pentru meciul împotriva celor de la „U” Cluj. Distanţa dintre Oţelul şi locul 14, care înseamnă evitarea retrogradării, este de două puncte. Gălăţenii nu au mai câştigat nici un meci din prima etapă.

Citit 1888 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.