S-a oficializat: Narcis Răducan este noul director general de la Oţelul
Foto: Foto: Ionatan Tutu

S-a oficializat: Narcis Răducan este noul director general de la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucian Ciofoaia este preşedintele Consiliului de Administraţie, reprezentând The Nova Group, compania ce deţine în totalitate acţiunile clubului * Bugetul se va baza pe sponsorizarea de la Astra Asigurări, fiind promise suplimentări proporţional cu performanţele sportive * Se lucrează deja la campania de transferări din iarnă


FC Oţelul şi-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, oamenii din vârful noi conduceri executive, la o lună după ce clubul a fost preluat de către The Nova Group (TNG), firmă la care acţionar majoritar este omul de afaceri Dan Grigore Adamescu.

Lucian Ciofoaia, ca reprezentant al noului patronat al clubului, deţine funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, acesta precizând că nu există şi alţi deţinători de acţiuni la club în afară de TNG, compania de pe care o reprezintă. „Compania a preluat 100% clubul. Ne dorim să obţinem performanţe şi asigurăm stabilitate financiară pentru a reuşi tot ceea ce ne-am propus”, a declarat Lucian Ciofoaia, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie.

De asemenea, a fost oficializată şi instalarea lui Narcis Răducan în postul de director general executiv, anunţul fiind făcut de către cel care a deţinut această funcţie din 2005 până în 3 iulie 2012, primarul Marius Stan. Practic, din momentul demisiei celui din urmă şi până ieri, Oţelul nu a avut cu adevărat conducere executivă, Narcis Răducan ocupându-se de bunul mers al treburilor la club din postura de consilier personal al lui Marius Stan, fără a avea putere de decizie deplină.

60 la sută din buget, de la Astra Asigurări

Cu această ocazie, Lucian Ciofoaia a anunţat că în proporţie de 60 % bugetul clubului va fi asigurat de noul sponsor principal, Astra Asigurări, companie la care pachetul majoritar de acţiuni este deţinut tot de TNG şi care a semnat un contract cu FC Oţelul în valoare de 10 milioane de euro pentru următorii cinci ani. „60 la sută din buget va fi asigurat de noul sponsor. Nu este o sumă fixă, în funcţie de necesităţi, dar şi de performanţe, vom contribui cu cât va fi nevoie, Totul va fi proporţional cu nivelul performanţelor sportive”, a spus Ciofoaia.

Practic, Astra Asigurări va acoperi exact partea de buget ce era suportată până de curând de Arcelor Mittal, care dădea clubului aproximativ 2,5 milioane de euro anual. Restul de 40 la sută din buget este planificat să fie acoperit din încasările aferente drepturilor de televizare şi de la sponsori secundari. De asemenea, Marius Stan a precizat că în conturile clubului se află şi „câteva milioane bune de euro” rămase de pe urma participării în liga Campionilor.

Predare de ştafetă

După ce Dorinel Munteanu i-a predat ştafeta de antrenor lui Viorel Tănase în urmă cu două luni chiar în vestiarul echipei, un alt ciclu a luat sfârşit la clubul gălăţean, acum fiind rândul lui Marius Stan să-i predea ştafeta lui Narcis Răducan. Fostul director general şi-a amintit de momentul în care prelua clubul, în 2005, spunând că este unul oarecum identic cu cel al începerii mandatului lui Narcis Răducan, cu echipa aflată într-o situaţie critică în clasament. „Când am revenit la Galaţi, în 2005, era o situaţie dramatică, am terminat turul de campionat cu doar nouă puncte, dar prin schimbările inspirate la acel moment s-a pus baza unui club ce a reuşit prin multă muncă să ajungă la masa bogaţilor. Situaţia e aproape la fel şi acum, dar sunt convins că şi acum vor fi luate deciziile potrivite pentru a redresa echipa. Lăsăm în urmă o bază sportivă, cea de la Ancora, un club cu stabilitate financiară, dar cel mai important lucru, în jur de cinci sute de juniori care abia aşteaptă să îmbrace tricoul Oţelului. Clubul are lichidităţi, jucătorii au fost şi sunt plătiţi la zi, sunt toate condiţiile să-şi revină din punct de vedere sportiv. Nu am nicio îndoială că situaţia echipei din clasament se va redresa”, a spus Marius Stan.

Se pregăteşte campania de transferări

Narcis Răducan a declarat că Oţelul va intra într-o nouă eră, obiectivul fiind de a deveni o prezenţa constantă în cupele europene. „Vrem să fim un club care să se bată an de an pentru prezenţa în cupele europene. Vom ieşi din această criză, deja pregătim campania de transferări din iarnă. Ne afectează situaţia actuală din clasament şi ne dorim să scăpăm cât mai repede de această zonă care nu ne onorează. Acordăm atenţie deosebită şi Cupei României, singurul trofeu intern care lipseşte din vitrină. În mare parte clubul va rămâne pe acelaşi profil, ne vom axa pe dezvoltarea Centrului de Copii şi Juniori, ne documentăm intens în acest sens”, a declarat Narcis Răducan. Preşedintele Consiliului de Administraţie a precizat că acesta va avea putere totală de decizie în cadrul clubului.

Noul stadion, în doi ani

Performanţa reuşită de Oţelul în mandatul lui Marius Stan, de a ajunge în Liga Campionilor, s-a lovit de problema stadionului la momentul participării gălăţenilor în cea mai importantă competiţie intercluburi. Acum, actualul primar a provocat noua conducere a clubuluisă repete performanţa din  2011, promiţând că le va asigura condiţii pentru a-şi juca meciurile din cupele europene în Galaţi. „Le lansez şi o provocare, le spun să ajungă în doi ani în Liga Campionilor pentru că nu vor fi probleme cu stadionul. Arena va fi gata la timp, de cinci stele, numai bună de jucat meciuri de o asemenea anvergură”, a spus Stan.

Oţelul ocupă locul 15 în clasament cu nouă puncte obţinute după 11 etape, în calcul luând şi cele două puncte litigioase în urma penalizării de la începutul sezonului cauzată de neplata la timp a unei datorii către impresarul Ionel Codoban.

Următorul joc al roş-alb-albaştrilor va avea loc mâine, de la ora 19.00, pe teren propriu, contra celor de la Astra Giurgiu.

Marian Săvăstru

Marian Căpăţînă

Citit 2571 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.