Diseară, Oţelul - Astra: Duelul echipelor cu cei mai bogaţi patroni din Liga I
Foto: Foto: Sorin Pană

Diseară, Oţelul - Astra: Duelul echipelor cu cei mai bogaţi patroni din Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Gălăţenii joacă în această seară contra Astrei cu o nevoie disperată de puncte, generată de seria neagră de rezultate din ultima vreme

Noua eră anunţată de fostul director general al clubului, Marius Stan, va începe oficial la meciul cu Astra, odată cu investirea în funcţie a lui Narcis Răducan şi preluarea clubului de către The Nova Group, firmă patronată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. De altfel, meciul din această seară este un duel indirect între cei mai potenţi oameni din punct de vedere financiar din Liga I, Adamescu şi Niculae, acesta din urmă patron al adversarei de astăzi a Oţelului. „Sigur că este un duel interesant şi din această perspectivă, dar cei doi nu se ocupă exclusiv de fotbal”, a spus Narcis Răducan, noul director general al clubului.

Fără victorie de zece etape, Oţelul ocupă locul 15 în clasament, cu doar nouă puncte acumulate în 11 meciuri, în timp ce oaspeţii de astăzi sunt pe trei, cu 21 de puncte. „Este un meci decisiv pentru noi, pentru că de acum, practic, toate sunt decisive, având în vedere situaţia din clasament. Vrem să ieşim cât mai repede din criza în care ne aflăm, mai ales că nu mai avem nicio problemă din punct de vedere financiar. Sper ca băieţii să fie concentraţi la acest joc, avem nevoie de puncte”, a declarat Narcis Răducan.

Antrenorul gălăţenilor, Viorel Tănase, ia în calcul doar victoria în confruntarea cu trupa lui Mulţescu. „Cred că echipa este conştientă de poziţionarea noastră în clasament şi se va dărui în totalitate. Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte, nici nu vreau să mă gândesc la altceva decât la victorie”, a spus „Tase”.

Probleme în defensivă

Pentru duelul cu echipa aflată pe locul trei, Astra Giurgiu, antrenorul gălăţenilor, Viorel Tănase, întâmpină probleme de efectiv în compartimentul defensiv. Dacă Silviu Ilie este accidentat pe o perioadă mai lungă şi va absenta în continuare până la finalul turului, la acest joc vor lipsi atât căpitanul Sergiu Costin, cât şi Ştefan Mardare, care este accidentat. În plus, fundaşul dreapta Cornel Râpă este incert în urma unei răceli. De asemenea, „Tase” nu va miza pe serviciile mijlocaşului de bandă Laurenţiu Buş, după ce acesta a refuzat săptămâna trecută să joace la echipa secundă.

În schimb, odată cu acest meci, este foarte posibil să reapară Didi în lotul Oţelului, pentru prima dată la un meci oficial după accidentarea de la genunchi şi operaţia la care a fost supus. Golgheterul Oţelului din campionatul trecut nu este însă complet pus la punct cu pregătirea, conducerea tehnică a echipei estimând că deocamdată este cam la 70 la sută din potenţial. În amicalul susţinut săptămâna trecută cu Viitorul, brazilianul din atacul Oţelului a bifat ultimele 15 minute pe teren.

Partida Oţelul - Astra, din etapa a 12-a a Ligii I, este programată astăzi de la ora 19,00 şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

Citit 1879 ori Ultima modificare Vineri, 19 Octombrie 2012 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.