Diseară, „U”Cluj - Oţelul: Părăsiţi zona minată!
Foto: Foto: Sorin Pană

Diseară, „U”Cluj - Oţelul: Părăsiţi zona minată!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor juca în această seară la Cluj împotriva unei echipe pe care o pot depăşi în clasament şi astfel să scape de locul retrogradabil ocupat în acest moment


După succesul obţinut runda trecută cu Astra, echipa gălăţeană a prins mai mult curaj şi abordează cu încredere partida din deplasare cu „U”Cluj, conform antrenorului Viorel Tănase. „Sper să reuşim un rezultat bun la Cluj, după victoria cu Astra, care cred că a fost declicul mult aşteptat pentru a ne reveni. Universitatea este o echipă cu calităţi ofensive extraordinare, are în lot trei brazilieni şi doi portughezi. Şi-au câştigat de regulă punctele de pe teren propriu şi ne va aştepta un meci dificil”, a spus „Tase”.

Oţelul ocupă locul 15 în clasament cu 12 puncte, două mai puţin decât clujenii, care sunt clasaţi pe 11. Astfel, cu o victorie, gălăţenii ar scăpa de locul retrogradabil. În plus, programul roş-alb-albaştrilor poate fi considerat accesibil, având în vedere că după jocul de la Cluj urmează alte două partide cu echipe care se află acum imediat deasupra sa în clasament. „Ne-am propus maximum de puncte în următoarele trei jocuri, vreau să ieşim din zona retrogradării, urmează un joc important la Cluj pe care vrem să-l câştigăm”, a adăugat tehnicianul Viorel Tănase.

Didi, în căutarea formei din retur

Golgheterul Oţelului din sezonul precedent, atacantul brazilian Cleidimar Didi, a revenit după accidentarea suferită în pregătirea de vară şi spune că încă nu se află la acelaşi nivel din primăvară, când reuşea să marcheze de opt ori. „Încă sunt departe de forma din sezonul trecut, dar sper să revin cât mai repede la acel nivel. Nu e important cine marchează în astfel de moment dificil în care se află echipa, dar vreau să înscriu cât mai mult pentru a reuşi rezultate bune. Trebuie să obţinem cât mai multe puncte pentru a ne gândi la altceva din retur”, a spus Didi.

Probleme de lot pentru „Tase”

Victoria cu Astra, obţinută printr-un gol marcat în ultimul minut, i-a costat pe gălăţeni cu vârf şi îndesat. Este vorba de accidentările suferite de Inkango şi Grahovac, care vor absenta câte trei săptămâni fiecare, plus cartonaşul galben încasat de Pena, acesta fiind suspendat pentru partida de la Cluj. „Jucătorii accidentaţi au dat dovadă de spirit de sacrificiu, normal că-i regret, dar avem un lot numeros şi stăm bine şi valoric”, a a mai spus Viorel Tănase.

În ceea ce-l priveşte pe fundaşul stânga Sorin Cucu, acesta va primi credit în continuare din partea tehnicianului, chiar şi după partida cu Astra, când a prins o zi mai slabă. „Am încredere în Cucu, îi voi da o a doua şansă după jocul mai puţin bun din etapa trecută şi depinde numai de el dacă va confirma aşteptările mele”, a adăugat „Tase”.

Partida „U”Cluj - Oţelul se va disputa în această seară, de la ora 19,00, şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

Citit 1983 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2012 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.