Lucian Bute se încălzeşte cu Grachev pentru revanşa cu Froch

Lucian Bute se încălzeşte cu Grachev pentru revanşa cu Froch
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul Lucian Bute va boxa duminică dimineaţă, la Centre Bell din Montreal, contra rusului Denis Grachev pentru centura NBAF la categoria semigrea * Grachev este primul adversar al lui Bute după ce acesta şi-a pierdut centura la categoria supermijlocie în faţa lui Carl Froch


După ce a pierdut primul său meci din cariera de profesionist în luna mai, cu britanicul Froch, Lucian Bute a declarat înaintea duelului cu Grachev că îi asigură pe cei care îl consideră "terminat" că nu este aşa şi că va reveni mai puternic ca niciodată. „Am trecut prin momente grele. Am fost la pământ, dar m-am ridicat. Unii pot gândi că sunt terminat, dar pot să îi asigur că Lucian Bute nu este terminat. Voi dovedi asta sâmbătă şi voi reveni mai bun ca niciodată", a spus Bute.

Grachev este campion NABF la semigrea (din 13 meciuri la profesionişti are 12 victorii, 8 prin KO, iar într-un duel a terminat la egalitate), mai practică şi kickboxing, unde are un bilanţ de 17 victorii şi două înfrângeri, dar şi arte marţiale mix, cu trei victorii şi o înfrângere. Poartă supranumele de „Piratul”, are 29 de ani şi cântăreşte 80 de kilograme. În ultimul său duel, deşi pornea cu şansa a doua, Grachev l-a învins prin KO în repriza a opta pe Ismail Sillackh.

„Piratul” vrea să devină „Fiul lui Drago”

Denis Grachev a declarat că nu va ceda centura NABF la categoria semigrea, pe care o pune în joc sâmbătă. "Înainte de acest meci mi se spunea «Piratul». S-a terminat. Vreau să vă cer ceva, dragi jurnalişti: spuneţi-mi «Fiul lui Drago». Este prima dată când îmi apăr centura NABF la categoria semigrea. Nu a fost uşor să o obţin şi nu o voi ceda", a afirmat Grachev înaintea partidei.

Antrenorul pugilistului român, Stéphan Larouche, este de părere că Bute este capabil să redevină campion: "Am încredere deplină în elevul meu şi ceea ce face el cere curaj. A făcut aproape 80 de runde de meci la antrenamente, cu un adversar mare şi foarte puternic fizic (Andrew Gardiner). Grachev va dori să lovească tare şi să îl trimită pe Lucian în infern. Depinde de boxerul meu să se facă respectat", a explicat Larouche.

Primul pas către semigrea

Confruntarea de duminică dimineaţă cu Denis Grachev reprezintă primul pas făcut de Lucian Bute, fost campion mondial la supermijlocie, către trecerea la categoria semigrea, însă nu a scos încă din calcul meciul revanşă cu Carl Froch. De altfel, Froch a confirmat că va boxa cu gălăţeanul Lucian Bute în meci-revanşă pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, în martie 2013, la Montreal, înainte de partida cu românul urmând să întâlnească încă un adversar, la Nottingham.

"Avem în plan, eu şi staff-ul meu, să urc în categorie. Deocamdată cred că pot continua la supermijlocie. Vreau să continui aici, mai sunt doi-trei adversari pe care vreau să-i înfrunt. Apoi aş schimba", a spus Bute.

La categoria semigrea, Lucian Bute ar putea lupta împotriva rivalului local Jean Pascal, dar şi cu americanul Chad Dawson.

Cu eventuala trecere la categoria semigrea, după meciul revanşă din luna martie pe care îl va susţine Bute împotriva lui Froch la Montreal, este de acord şi primul antrenor al pugilistului gălăţean, Felix Păun. "Trebuia să treacă de mult la următoarea categorie. El slăbeşte prea mult înaintea unui meci, iar asta este o greşeală mare din punct de vedere medical. Trebuia să treacă de mult la categoria semigrea şi să nu se mai înfometeze pentru a face cântarul. Fizic, Lucian este slăbit, iar lucrul acesta îi ia din forţă”, a declarat Păun, care consideră problema kilogramelor drept principala cauză a meciului pierdut de Bute cu Froch.

Bute - Grachev, transmis de două posturi TV

Meciul de box dintre Lucian Bute şi Denis Grachev va fi transmis în România atât de DolceSport, cât şi de Money.ro, cel de-al doilea fiind un nou post tv lansat în locul GigaTV, care va emite pe toate reţelele de cablu înaintea confruntării. În plus, partida se poate vedea şi pe internet, contra cost, pe voyo.ro. Meciul Bute - Grachev este programat de la ora 04.00, duminică dimineaţă.

Citit 1531 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2012 21:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.