„Kahn” de Galaţi, în lotul Oţelului pentru partida cu Ceahlăul

„Kahn” de Galaţi, în lotul Oţelului pentru partida cu Ceahlăul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În condiţiile în care primii doi portari din lotul Oţelului, Brăneţ şi Grahovac, sunt accidentaţi, antrenorul Viorel Tănase nu are de ales pentru meciul de diseară, cu Ceahlăul în Cupa României, şi merge pe mâna celor doi portari care au început sezonul în liga a treia, la satelitul Oţelul II: lituanianul Tadas Simaitis şi gălăţeanul Alexandru Vlasie.

Deşi titular va fi Simaitis, luni seară Vlasie a adormit greu, dar fericit. Era prima lui noapte în cantonamentul unei echipe de prima ligă înainte de meci. „Este prima oară când cochetez cu lotul unei echipe de Liga I, un moment special pentru mine, chiar dacă ştiu că nu o să fiu titular. Regret enorm accidentările lui Brăneţ şi Branko, sunt pierderi mari pentru echipă. Din fericire, apără Tadas, ştiu ce poate şi sunt convins că va face un meci excelent”, a mărturisit Vlasie.

I se spune „Kahn”, poreclă primită în primii ani ai junioratului datorită asemănării fizice cu celebrul fost portar german.  Are 22 ani, nu mai este chiar un puşti, dar nu-şi face probleme că trec anii, convins că nu e departe ziua când va apăra în prima ligă. „N-am apucat să-l văd pe Kahn jucând, dar am citit multe despre el pe internet. Mulţi spun că nu a fost un talent uriaş şi că a ajuns mare prin muncă şi perserverenţă. Mult timp a fost şi el doar rezervă la Karslruhe, asta e specific portarilor, ocazia pasului cel mare înainte apare mult mai târziu la noi. Această convocare în lotul echipei mari a Oţelului mă face să sper că se apropie acea zi şi pentru mine. Trebuie să muncesc mult, să fiu pregătit pentru acel moment, răbdare am destulă”, a declarat „Kahn” al Oţelului.

Întâmplarea face ca debutul său la seniori să se fi produs tot la un meci cu Ceahlăul (scor 2-2) şi tot cu Viorel Tănase antrenor, în 23 octombrie 2010, pe vremea când ambii erau la FCM Dunărea, unde Vlasie a făcut junioratul. Apoi a plecat în Liga a III-a, la Politehnica Galaţi, iar după desfiinţarea acestei echipe în vara trecută a urmat transferul la Oţelul.

Citit 2175 ori Ultima modificare Marți, 27 Noiembrie 2012 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.