Meci cu miză colosală pentru Oţelul, diseară, în sferturile Cupei României
Foto: foto Sorin Pana

Meci cu miză colosală pentru Oţelul, diseară, în sferturile Cupei României
Portarul Tadas Simaitis are şansa de a deveni eroul Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roş-alb-albaştrii au ocazia să-şi salveze tot sezonul printr-o calificare în semifinalele Cupa României, dar întâmpină mari probleme de efectiv, în special la portari


Cu doar 19 puncte strânse pe teren în turul de campionat, Oţelul mai poate spera la un loc de cupă europeană doar prin intermediul Cupei României. De aceea, partida de la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul, din sferturile competiţiei, a devenit pentru gălăţeni cea mai importantă din tot sezonul. „Atmosfera în vestiar este foarte bună, ne vom mobiliza exemplar pentru acest meci. Cupa României este acum pentru noi principalul obiectiv. Am încheiat un tur foarte slab, e un moment greu, dar prin Cupă ne putem salva sezonul. Cred că putem reedita meciul bun făcut cu FC Vaslui şi sper să ne întoarcem de la Piatra Neamţ cu o calificare”, a spus mijlocaşul Cătălin Iorga.

Antrenorul Oţelului, Viorel Tănase, a declarat că echipa sa va încerca să nu mai repete greşelile din campionat, atunci când Ceahlăul s-a impus cu 4-1: „Cupa României e competiţia care ne dă prilejul să ne gândim la cupele europene. Va fi greu să aliniez un prim 11 aşa cum mi-aş dori, dar trebuie să nu mai repetăm erorile de la meciul din campionat de la Piatra Neamţ şi să ne calificăm cu ce avem la dispoziţie”.

Fără jumătate de echipă

În condiţiile accidentărilor lui Grahovac şi Brăneţ, antrenorul gălăţenilor va fi nevoit să folosească în poartă, la cel mai important meci al sezonului pentru Oţelul, un portar neexperimentat, pe lituanianul Tadas Simaitis. Rezerva sa va fi un alt goalkeeper adus de la echipa a doua, Alexandru Vlasie.

„Nu pot să risc să-l iau pe Branko şi să se accidenteze şi mai tare, nu vreau să-mi bat joc de cariera lui. Tadas a făcut un meci bun la Dinamo, nici n-a avut prea multe probleme şi sper ca la meciul cu Ceahlăul să dovedească că are valoare şi că ne putem baza pe el în continuare. Dacă se accidentează şi Tadas, voi apela apoi la Vlasie, cred că nu degeaba e poreclit Kahn”, a precizat Viorel Tănase.

Pentru jocul cu Ceahlăul din această seară, pe lângă portarii Brăneţ şi Grahovac, gălăţenii nu vor putea miza nici pe Costin, Ilie, Paraschiv, Inkango, care sunt în continuare accidentaţi, iar Pena este suspendat după cartonaşul roşu încasat la meciul cu FC Vaslui. „Avem probleme mari de lot în continuare. Brăneţ, Costin şi Ilie vor lipsi până la sfârşitul anului, iar pe Inkango, Paraschiv şi Grahovac sper să-i am la dispoziţie în meciurile următoare”, a spus „Tase”.

Partida Ceahlăul - Oţelul, din sferturile Cupei României, este programată astăzi de la ora 17.45 şi va fi transmisă în direct de DigiSport. În cazul în care gălăţenii se vor califica, vor evolua în semifinale contra învingătoarei dintre Petrolul şi Chiajna.

Citit 1716 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2012 20:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.