Danubius Galati are două jucătoare la "Europeanul" de handbal
Foto: Iryna Glibko are şansa afirmării la nivel european

Danubius Galati are două jucătoare la "Europeanul" de handbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A zecea ediţie a Campionatului European feminin de handbal debutează, marţi (4 septembrie), în Serbia. Naţionala României, antrenată de Gheorghe Tadici, face parte din Grupa D a competiţiei, alături de multipla campioană mondială Rusia, vicecampioana olimpică Muntenegru şi Islanda.

România evoluează la acest European din postura de medaliată cu bronz la ultima ediţie şi are ca obiectiv o clasare între primele patru ţări ale bătrânului continent.

Prima confruntare pentru Cristina Neagu şi compania se anunţă a fi una de totul sau nimic, în compania celebrei naţionale a Rusiei, care nu îl mai are, însă, pe banca tehnică pe titratul antrenor Evgheni Trefilov. Partida se va disputa în orăşelul sârb Vrşeţ, aflat la doar zece kilometri distanţă de graniţa cu ţara noastră. Iubitorii handbalului pot urmări confruntarea, marţi, de la ora 21.15, în direct la TVR 2, post care va televiza toate meciurile handbalistelor noastre.

Miercuri, România întâlneşte Islanda, iar vineri evoluează contra Muntenegrului, ambele partide cu aceeaşi oră de începere: 21.15.

Glibko poate fi surpriza Europeanului

La turneul final din Serbia, Galaţiul va fi reprezentat de trei handbaliste. Jucătoarea campioanei Oltchim Rm. Vâlcea, Adina Meirosu, sportivă născută şi formată la malul Dunării, plus componentele echipei Danubius: ucrainencele Iryna Glibko şi Iaroslava Burlachenko.

Antrenoarea grupării gălăţene, Alexandrina Soare, consideră că golgetera campionatului românesc, Iryna Glibko (71 de goluri în şapte meciuri), poate fi una dintre jucătoarele-revelaţie ale Campionatului European.

Citit 1710 ori Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2012 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.