Respect, Gabriel Alejandro Viglianti: Retragerea campionului! (GALERIE FOTO)
Foto: Foto: Sorin Pană

Respect, Gabriel Alejandro Viglianti: Retragerea campionului! (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mesaje emoţionante din partea fanilor după ce mijlocaşul argentinian şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională


Clipe magice, goluri de senzaţie, pase de geniu şi zâmbet la fiecare atingere de balon. Ingrediente prin care un fotbalist străin a cucerit dragostea şi respectul fanilor oţelari. Alejandro Viglianti (33 de ani), fotbalistul străin cu cele mai multe prezenţe în tricoul Oţelului şi, totodată, cel mai bun marcator străin al gălăţenilor, se va retrage din fotbal, urmând să se întoarcă în Argentina. La banchetul de final de an, de vineri, coechipierii şi persoane apropiate clubului au izbucnit în lacrimi după ce Viglianti a comunicat decizia luată.

„Vili”, aşa cum era alintat de suporteri, a postat un mesaj de rămas bun pe pagina personala de Facebook. „"A venit ziua aceea şi trebuie să le mulţumesc lui Dumnezeu, familiei mele şi tuturor celor care au făcut tot posibilul pentru ca eu să mă simt împlinit cu profesia mea. Este un moment special, dar liniştit pentru că ştiu că am dat totul pentru această echipă. Voi păstra în inimă toate momentele frumoase pe care le-am trăit aici. Începe o nouă etapă în viaţa mea şi, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi continua să lupt ca şi până acum. Mulţumesc Oţelului pentru că m-a făcut să cunosc atâtea, pentru că am suferit, m-am enervat, m-am bucurat, am râs, am plâns şi am strigat. Mulţumesc!".

Devotament uluitor

Sosit în urmă cu patru ani la Galaţi, Viglianti, la prima sa declaraţie oferită în postura de fotbalist al Oţelului, a spus că va câştiga un trofeu în perioada în care urma să evolueze pentru clubul roş-alb-albastru. În plus, argentinianul care a contribuit semnificativ la cele mai importante performanţe din istoria Oţelului, câştigarea campionatului şi a Supercupei României, a dat dovadă de un caracter aparte şi devotament inimaginabil. După moartea tatălui său de la începutul anului 2011, Viglianti a preferat să îşi continue pregătirea alături de Oţelul, fiind în plin cantonament când a primit vestea, chiar în pauza competiţională de iarnă din sezonul în care gălăţenii aveau să câştige titlul. Tatăl său a fost prezent în acel sezon la meciul Oţelul – Unirea Urziceni 4-1, în care Viglianti a marcat două goluri, iar trupa roş-alb-albastră reuşea să urce pe primul loc în clasament.

Suporterii, alături de Viglianti

Fanii gălăţeni au primit o veste grea odată cu anunţul retragerii făcut de Viglianti pe pagina sa personală de Facebook, argentinianul fiind unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din istoria Oţelului.

„Mulţumesc Viglianti! Mulţumesc pentru că am avut şansa să te văd jucând în tricoul echipei mele favorite! Mulţumesc pentru că mi-ai oferit şansa să mă mândresc de nenumărate ori cu tricoul meu inscripţionat: VIGLIANTI! Pentru mine va rămâne cel mai bun fotbalist al Oţelului”, a spus Mihai Manău, unul dintre cei mai mari fani ai argentinianului. Mihai locuieşte în Bucureşti şi chiar dacă va rata conferinţa de astăzi, vrea să îl aştepte pe Viglianti la aeroport pentru un ultim autograf. „Vreau să mă duc miercuri la aeroport să-l aştept pe idolul meu din echipa care a câştigat campionatul, să mai apuc un autograf”.

Mesajele emoţionante la adresa lui Viglianti sunt tastate din oră în oră de fanii gălăţeni în mediul online. „Vili ,un fotbalist cu glezna fina, pe care-l întâlneşti din ce în ce mai rar în Liga 1. În plus, a dovedit că este un caracter fără cusur care a respectat si s-a făcut respectat de toţi. Respect si dragostea nemărginită pentru Viglianti”, a spus Valentin Tudose, membru al Ligii Suporterilor Gălăţeni.

Conferinţa de presă de despărţire va avea loc astăzi, de la ora 13.00, la stadionul „Oţelul”, acolo unde sunt aşteptaţi toţi fanii gălăţeni care vor să-i mulţumească lui Viglianti pentru perioada petrecută la Galaţi.

Citit 2288 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2012 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.