UPDATE Tensiuni între executiv şi acţionariat la Oţelul

UPDATE Tensiuni între executiv şi acţionariat la Oţelul
Dan Grigore Adamescu deţine controlul FC Oţelul SA de patru luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Prima reacţie publică referitoare la acest subiect din partea celor direct implicaţi în viaţa echipei de fotbal Oţelul îi aparţine directorul general Narcis Răducan, prin intermediul unui comunicat de presă al cărui conţinut îl redăm integral:

"Referitor la subiectul vehiculat ultimele zile în presă, doresc să le transmit suporterilor și partenerilor FC Oțelul Galați că situația clubului este sub control, deci stabilă. De asemenea, îmi exprim convingerea că acționarul majoritar al FC Oțelul Galați nu poate fi mânat decât de cele mai bune intenții, aceasta fiind și linia exprimată în mod public, prin intermediul unui comunicat de presă, încă de la preluarea clubului. Proiectul Campioanei și Supercampioanei României, ediția 2011, este de a reuși noi performanțe, target îmbrățișat de acționariatul clubului nostru. Activitatea FC Oțelul Galați se va derula fără probleme, primul eveniment al anului 2013 fiind reunirea lotului de seniori, moment prevăzut pentru 10 ianuarie."


Reprezentanţii patronatului, însoţiţi de bodyguarzi, au venit la sediul clubului şi au ridicat mai multe documente

Cei din conducerea administrativă a FC Oţelul au început anul într-o stare de incertitudine maximă, după ce reprezentanţii The Nova Group (TNG), companie ce deţine pachetul majoritar de acţiuni la SC FC Oţelul SA, au venit zilele trecute în Galaţi însoţiţi de bodyguarzi şi, conform unor surse din cadrul clubului, au ridicat de la sediu mai multe dosare cu documente. Aceleaşi surse susţin că reprezentanţii acţionariatului au spus că toţi cei din administraţie, de la contabil la manager, ar urma să fie concediaţi.

Practic, s-a ajuns la aceeaşi situaţie ca cea de dinaintea preluării clubului de către TNG, când activitatea executivului de la club era blocată de către acţiinariat.

Contactat telefonic, Lucian Ciofoaia, instalat de TNG ca preşedinte al Consiliului de Administraţie, a refuzat să facă vreo declaraţie: „Nu comentez absolut deloc”. Aceeaşi poziţie a avut-o şi Narcis Răducan, directorul general al FC Oţelul.

TNG este o companie controlată de Dan Grigore Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, care a preluat FC Oţelul SA în luna septembrie a anului trecut. Tranzacţia s-a derulat la sugestia fostului director general al clubului, Marius Stan, actualul primar al municipiului Galaţi, după ce combinatul ArcelorMital, principalul susţinător financiar al grupării gălăţene şi-a retras sprijinul.

În conducerea executivă au rămas aceeaşi oameni din stafful cu care Marius Stan a condus clubul campion în 2011, actualul director general, Narcis Răducan, fiind instalat tot la sugestia lui Stan.

În lipsa unor lămuriri din partea acţionariatului şi a conducerii executive, suporterii şi angajaţii din club au lansat mai multe ipoteze. Una dintre acestea este că descinderea reprezentanţilor TNG s-a dorit o acţiune de imagine pentru a arăta oamenilor din echipa lui Stan cine este şeful la club. O alta variantă este intenţia de restructurare din temelii a clubului şi aducerea altor persoane în conducerea executivă.

Zilele următoare este aşteptată o întâlnire decisivă pentru viitorul echipei între Dan Adamescu şi Marius Stan.

Citit 3874 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2013 10:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.