"Salvaţi spiritul Oţelului": Fanii gălăţeni trec la fapte

"Salvaţi spiritul Oţelului": Fanii gălăţeni trec la fapte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Suporterii Oţelul au emis un comunicat prin care îşi exprimă nemulţumirile faţă de ultimele evenimente petrecute la echipa şi anunţă că-şi vor apăra prin orice mijloace clubul favorit


După ce a început anul cu suspiciunile falimentului pentru Oţelul, alimentate de informaţiile despre tensiunile existente între acţionariat şi conducerea executivă, suporterii gălăţeni au început să-şi pregătească acţiunile prin care vor răspunde la situaţia existentă.

Într-un comunicat postat pe site-ul suporterilor, www.dunareabatrana.ro, se reproşează conducerii executive şi actionariatului în primul rând lipsa de transparenţă faţă de susţinători, cerându-se informaţii clare despre situaţia reală a clubului. Ca o acţiune preliminară,  a fost lansată o campanie de strângere de semnături, inclusiv în mediul online, pentru a demonstra acţionariatului şi executivului de la club că există un număr foarte mare de suporteri cărora le pasă cu adevărat de Oţelul şi care nu pot fi ignoraţi.

"Ne vom apăra clubul cu orice preţ"

Redăm aproape integral conţinutul acestui comunicat: „Nu ne interesează numele persoanelor din conducere, nu ele sunt importante, ci spiritul clubului de care suntem alături în orice condiţii. Trebuie ca patronatul de acum sau din viitor să înţeleagă că la Galaţi există un număr mare de oameni cărora le pasă de soarta clubului şi nu vor sta cu mâinile în sân să asiste la distrugerea lui. Dorim ca pe această cale să transmitem acest mesaj d-lui Dan Adamescu - finanţatorul clubului -, d-lui Lucian Ciofoaia, preşedintele Consiliului de Administraţie: nu vom accepta niciodată ca cineva să batjocorească spiritul Oţelului! Dorim ca micile războaie de la nivelul conducerii să fie rezolvate bărbăteşte, iar clubul să fie adus din nou la nivelul la care a fost în trecut. Să fim aceeaşi echipă serioasă, care nu ieşea în evidenţă în presă, ci pe terenul de joc.

În acelaşi timp şi la fel de important, cerem transparenţă din partea actualei conduceri executive a clubului. Ne declarăm sătui de dezinformările din presă, de comunicatele care nu spun nimic concret, de lipsa de informaţii la care suntem supuşi zilnic de aproape un an de zile. Vrem doar adevărul! Iar acum ne uităm în direcţia d-lor Marius Stan şi Narcis Răducan. Nu mai vrem răspunsuri evazive când vine vorba de banii din Liga Campionilor, aduşi în visteria clubului şi datorită sprijinului acordat de noi la fiecare meci din campionatul 2010-2011. Pentru ataşamentul de care dăm mereu dovadă credem că merităm mai mult decât să încercaţi să ne transformaţi în marionete după bunul plac, când vi se pare că ceva nu merge bine. Suntem mai mult decât o masă de oameni fără creier, iar noi chiar suntem ghidaţi mereu doar de iubirea ce-o purtăm deopotrivă.

Suntem capabili de orice pentru binele clubului nostru şi cerem să fim respectaţi, iar ce s-a întâmplat în ultima vreme cu Oţelul este cu adevărat o lipsă de respect pentru întreaga suflare oţelară. Noi, toţi fanii, vom acţiona în mod repetat pentru a fi siguri de un viitor roditor al echipei noastre iubite. Mingea e în terenul dumneavoastră, domnilor finanţatori/conducători. Încetaţi micile voastre războaie, a venit momentul ca suporterii să nu mai fie păcăliţi, dezinformaţi sau folosiţi drept marionete. Nu acesta este rolul nostru, iar Oţelul este mândria oraşului Galaţi şi ne vom apăra clubul cu orice preţ!”, se arată în comunicatul oficial emis de fanii gălăţeni.

Cei care doresc să se alăture iniţiativei suporterilor o pot face pe http://www.petitieonline.com/salvati_spiritul_otelului sau completând unul dintre formularele pe care fanii gălăţeni le vor răspândi prin oraş începând de astăzi.

Citit 3232 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2013 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.