UPDATE: Pena, Râpă şi Stromajer, out de la Oţelul

UPDATE: Pena, Râpă şi Stromajer, out de la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 17.00: La serviciile slovenului s-a renunţat, în timp ce în cazul celor doi campioni din 2011 se aşteaptă un răspuns la oferta de prelungire a contractelor. Până la clarificarea situaţiei, cei trei se vor pregăti cu echipa a doua.


 

Surprize chiar înaintea plecării lotului roş-alb-albastru în stagiul de pregătire centralizată de la Poiana Braşov, trei dintre jucători cu dese prezenţe printre titularii Oţelului din prima parte a campionatului au rămas în Galaţi.

Cea mai clară situaţie este cea a slovenului Jaka Stromajer, care sigur nu va mai fi în lotul pentru 2013. El a fost anunţat că nu mai face parte din planurile clubului şi se va antrena cu echipa a doua până când îşi va găsi un nou angajament.

„Am decis că Stromajer nu ne mai poate ajuta şi a fost pus pe liber, să-şi caute altă echipă. Avem alte soluţii pe postul său”, a spus antrenorul Viorel Tănase. Zilele următoare jucătorul amintit şi conducerea clubului vor încerca să ajungă la un acord pentru rezilierea contractului pe cale amiabilă, dacă între timp nu va apărea oferta altui club pe care să o accepte.

 

Pena şi Râpă, şanse să continue

 

Situaţia este ceva mai complicată în cazul celorlalţi doi, Cornel Râpă (23 de ani) şi Marius Pena (27 de ani), fotbalişti aflaţi în ultimele şase luni de contract cu gruparea roş-alb-albastră. Lor le-au fost făcute oferte de prelungire, pe care deocamdată nu le-au acceptat, dorind să le analizeze pe îndelete. „Sunt jucătorii noştri până în vară, dar nu am ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte prelungirea contractului şi vrem să ştim dacă ne putem baza în continuare pe ei, altfel să aducem înlocuitori. Dacă se vor răzgândi cât mai repede, e posibil să meargă şi ei în cele din urmă în cantonament, momentan sunt în programul echipei secunde, dar nu putem aştepta la infinit”, a declarat Narcis Răducan, directorul general al Oţelului.

Antrenorul Viorel Tănase a precizat că-i doreşte pe cei doi în continuare. „Am purtat o discuţie cu ei, au spus că prima opţiune pentru ei este Oţelul, dar probabil nu s-au înţeles încă din punct de vedere financiar”.

Conform surselor noastre, este foarte posibil ca cei doi să ajungă curând alături de restul echipei la Poiana Braşov. Atât Pena, cât şi Râpă au oferte din partea altor cluburi, dar ambii ar prefera să nu plece, astfel că sunt destule şanse să semneze prelungirea angajamentelor, mai ales că oferta este superioară financiar contractelor actuale. "Este decizia clubului şi o respectăm, nu sunt supărat pentru asta. Situaţia se poate schimba însă în orice moment", a declarat Marius Pena.

 

 

 

 

 

Lotul Oţelului pleacă astăzi în cantonament la Poiana Braşov dar din lotul deplasat la munte nu mai fac parte Pena, Râpă şi Stromajer.

Primii doi sunt în ultimele şase luni de contract, iar conform directorului general al clubului, Narcios Răducan, le-au fost făcute oferte de prelungire care deocamdată nu au fost acceptate. Până când se va clarifica situaţia lor, cei doi fotbalişti care au câştigat campionatul cu Oţelul în 2011 se vor pregăti cu Oţelul II.

În ceea ce-l priveşte pe Stromajer, s-a anunţat că acesta nu mai face parte din planurile clubului pentru a doua parte a campionatului.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2217 ori Ultima modificare Joi, 17 Ianuarie 2013 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.