Stadionul Dunărea, abandonat până la reconstrucţie! FCM-ul se mută pe „Ancora”
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Stadionul Dunărea, abandonat până la reconstrucţie! FCM-ul se mută pe „Ancora”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai mare arenă sportivă a oraşului a devenit „piesă de muzeu”, starea deplorabilă a terenului impunând părăsirea acestuia înainte de demararea proiectului noului stadion promis de primarul Marius Stan


Stadionul pe care a fost învinsă Juventus Torino mai este bun doar de obiectiv turistic pentru nostalgici. Arena a rămas fără utilitate, după ce conducerea echipei de ligă secundă, FCM Dunărea, a decis să-şi dispute jocurile de pe teren propriu pe alt teren, cel al bazei sportive „Zoltan David”, fosta „Ancora”.

Hotărârea a fost motivată de starea precară a gazonului de pe „Dunărea”, o investiţie în schimbarea acestuia fiind considerată inutilă în condiţiile în care în câteva luni este preconizată începerea lucrărilor de reconstrucţie. „Terenul a ajuns într-o stare care ne-a obligat să luăm această decizie. Avem o echipă cu jucători a căror tehnică este peste media celorlalte formaţii din campionat şi eram dezavantajaţi de acest teren. Nu avea rost să se risipească bani pe un alt gazon atât timp cât urmează reconstrucţia stadionului”, a explicat Auraş Braşoveanu, preşedinte FCM Dunărea.

Ultimul meci disputat pe bătrânul „Dunărea” a fost pe 24 noiembrie 2012, FCM Dunărea – Săgeata Năvodari, scor 1-0, în etapa a 14-a din Liga II. Marcatorul din această partidă, Alexandru Cristea, devine astfel ultimul fotbalist care a înscris pe acest stadion, inaugurat în 1962. A avut o capacitate de 18.000 de locuri până în 1988, când tribunele au fost mărite până la 25.000 de locuri pentru meciul Oţelul – Juventus Torino din Cupa UEFA, câştigat de gălăţeni cu 1-0 prin golul lui Profir.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a promis că în acest an va începe în aceeaşi locaţie construcţia unui nou stadion, care să întrunească standardele necesare găzduirii de meciuri în Liga Campionilor. În acest moment există în studiu şi „varianta B”, cea a ridicării unui nou stadion între Galaţi şi Brăila, pe care să joace echipele din ambele oraşe, costurile urmând să fie suportate de autorităţile din ambele judeţe.

Pe „Ancora”, gazon impecabil

Stadionul „Ancora” a fost deţinut de Şantierul Naval Damen şi modernizat de cei de la Oţelul, care l-au redenumit „Zoltan David”, în memoria regretatului antrenor care şi-a dedicat cariera copiilor şi juniorilor. Gazonul a fost pus cu aceeaşi tehnologie ca pe arena unde joacă acum echipa de primă ligă şi se prezintă impecabil în acest moment. În urmă cu doi ani a fost scos la vânzare de Damen, dar în acel moment plăţile celor de la Oţelul erau blocate de confictul dintre executiv şi acţionarii de atunci, astfel că s-a apelat la sprijinul omului de afaceri Radu Călin, un apropiat al clubului şi prieten cu Marius Stan, director general la Oţelul în acel moment. Călin a achiziţionat baza cu 350.000 de euro, iar FC Oţelul SA, după schimbarea acţionarilor toamna trecută, l-a răscumpărat cu aceeaşi sumă, din banii ce erau deja în conturile clubului în momentul preluării de către TNG.

 

                                                        Stadionul "Ancora", terenul pe care evoluează echipa de ligă secundă

Citit 8222 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.