Trei demisii la FCM Dunărea, după gafa de la ultimul meci

Trei demisii la FCM Dunărea, după gafa de la ultimul meci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Interimatul la conducerea tehnică va fi asigurat de Iulian Apostol, jucător şi antrenor secund până acum, ajutat de preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu


Antrenorul principal Vali Stan, unul dintre secunzii săi, Daniel Florea şi organizatorul de competiţii George Seferi şi-au dat demisia astăzi, gest prin care îşi asumă vina pentru schimbarea neregulamentară de la partida cu Delta Tulcea, disputată sâmbătă la Galaţi (pe teren, scor 1-2). În minutul 83 al partidei amintite, a fost introdus în joc Paul Şomodean, în locul lui Alexandru Chebac (născut în 1992), schimbare în urma căreia cei de la Dunărea au rămas în teren cu o echipă care nu mai avea în componenţă minim doi jucători sub 21 de ani, aşa cum îi obligă Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Activităţii Fotbalistică (ROAF) prin articolul 46, punctul 11. Astfel, conform punctului 14 din acelaşi articol 46 al ROAF, urmează ca cei din federaţie să decidă pierderea meciului de către Dunărea prin forfait, cu 0-3.

Oaspeţii au marcat golul victoriei în prelungiri, existând destule persoane care au suspectat că schimbarea greşită a fost făcută cu intenţie şi că acel gol din minutul 90+2 a fost întâmplător.

Antrenor principal Vali Stan a explicat că a demisionat tocmai pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra jucătorilor şi clubului. „Mi-am asumat greşeala, în urma demisiei cred că acum este clar pentru toată lumea că nu a fost decât o simplă greşeală. Era anormal ca din vina noastră să fie afectată imaginea jucătorilor şi a clubului. Îmi asum responsabilitatea, cine greşeşte, plăteşte.

Un nou antrenor, săptămâna viitoare

Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea, a spus că cei trei au demonstrat prin această demisie că sunt oameni de mare caracter. „Şi-au dat demisia pentru a pune capăt suspiciunilor, să nu se arunce cu noroi în club din vina lor. Îi felicit, au demonstrat că au coloană vertebrală, mai rar oameni ca ei în fotbal. Alţii s-ar fi agăţat de contracte”, a declarat Braşoveanu.

Acesta a precizat că noul antrenor principal va fi stabilit la începutul săptămânii viitoare, deocamdată urmând să se ocupe personal de pregătirea echipei alături de Iulian Apostol, care în paralel cu activitatea de jucător era şi secund al lui Vali Stan. Astfel, la următorul meci de campionat, cel de sâmbătă cu FC Botoşani, în deplasare, echipa va fi condusă de pe bancă de Auraş Braşoveanu.

Citit 1756 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2013 15:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.