Drumul României către Mondiale trece prin Olanda

Drumul României către Mondiale trece prin Olanda
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Naţionala României va evolua marţi seara, de la ora 21.30, în direct pe TVR 1, la Amsterdam, împotriva reprezentativei similare a Olandei. Tricolorii vin după un egal smuls cu greu pe terenul Ungariei, scor 2-2, principala contracandidată pentru locul de baraj din grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial 2014. De partea cealaltă, Olanda a câştigat în etapa precedentă, scor 3-0, pe teren propriu contra Estoniei. Olandezii conduc grupa D cu maximum de puncte după cinci partide disputate, 15, golaveraj 16-2. România e pe locul trei, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund, Ungaria, la cinci lungimi în spatele liderului. În tur, Olanda s-a impus la Bucureşti, în toamna anului trecut, scor 4-1.

Selecţionerul Victor Piţurcă nu va putea conta pentru jocul de mâine, de la Amsterdam, pe serviciile fundaşului central Dorin Goian, titular în meciul de vineri, cu Ungaria.

“Suntem conştienţi că la acest nivel orice punct contează, astfel că şi un egal ne-ar mulţumi cu Olanda, mai ales în condiţiile în care a câştigat până acum toate meciurile. E o grupă echilibrată şi orice sincopă te poate trage în jos, la fel cum un succes cu o echipă precum cea a Olandei te ridică pe culmi”, a spus Victor Piţurcă.

Tot din grupa D se va disputa şi confruntarea dintre Turcia şi Ungaria, la Istanbul, gazdele fiind nevoite să câştige pentru a rămâne în cursa de calificare.

Citit 784 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2013 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.