Concedieri masive la Oţelul Galaţi
Foto: „Lori” Magearu era de peste 17 ani în club

Concedieri masive la Oţelul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel puţin 16 persoane au primit notificări de încetare a raporturilor contractuale * Printre cei cu preaviz se află directorul general adjunct Ilie Hagioglu, organizatorul de competiţii Laurenţiu Magearu şi Cătălin Tofan


Cutremur de proporţii în interiorul FC Oţelul! Dacă la începutul anului, când au apărut primele informaţii despre ruptura dintre cei din conducerea executivă şi reprezentanţii TNG, companie devenită toamna trecută acţionar majoritar, s-a vorbit doar despre ameninţări cu iminente concedieri, acum s-a ajuns la fapte.

Aproape toţi cei din echipa administrativă cu care a lucrat fostul director general Marius Stan în club au fost puşi pe liber. 16 persoane au primit sau urmează să primească preavizul de încetare a relaţiilor contractuale, fie că era vorba despre angajaţi contract de muncă, fie de colaboratori ce aveau încheiate convenţii civile. În aproape toate cazurile, prin desfiinţarea postului.

În capul listei prin prisma funcţiei deţinute în ierarhia conducerii clubului este directorul general adjunct Ilie Hagioglu, care îşi va înceta activitatea în 10 aprilie. A venit la FC Oţelul în 2005 şi printre altele s-a ocupat de coordonarea Centrului de copii şi juniori, moment din care clubul nu a mai pierdut niciun jucător de mare valoare crescut în propria pepinieră, aşa cum se întâmplase până atunci. De asemenea, a coordonat construcţia şi administrarea bazei de antrenament „Zoltan David” (fosta Ancora), acolo unde terenul are cel mai bun gazon din ţară.

Pus pe liber, după o viaţă la Oţelul

Un alt nume de pe listă important pentru activitatea primei echipei este cel al organizatorului de competiţii, „team manager”-ul Laurenţiu Magearu (55 de ani). Este pe această funcţie din 1995 şi se ocupa de tot ce înseamnă necesităţile echipei, de la apa pentru antrenamente şi pachetele cu gustări din autocar la deplasări, până la verificarea condiţiilor de cazare şi rezervări. Totodată, era delegatul echipei la meciuri, responsabil cu foaia de joc şi evidenţa cartonaşelor, fără nicio eroare în ceeea ce priveşte suspendările în cei 17 ani şi jumătate în acest post. Aceeaşi soartă o are şi cel care deţinea postul similar la echipa secundă şi cele de juniori, Costică Grigoraş.

De asemenea, a primit preaviz şi Ion Ionică, fostul preşedinte al clubului la ultima promovare în prima ligă, acum 22 de ani, acum administrator la minihotelul de la stadion. S-a renunţat şi la bucătărese, mergându-se pe varianta catering, spălătorese şi alte persoane de la întreţinere.

Ultimul pe listă, cel puţin deocamdată, este Cătălin Tofan, fostul fotbalist care a jucat toată carieră doar pentru Oţelul primind şi el, ieri, preavizul.

Au mai rămas doar câţiva

Practic, din vechea gardă, cu funcţii importante au mai rămas managerul general Narcis Răducan, directorul sportiv Gabriel Viglianti care va prelua şi atribuţiile organizatorilor de competiţii, ofiţerul de presă Dănuţ Lungu, administratorul bazelor sportive Gelu Popescu, directorul de resurse umane Viorel Anghelinei - trecut pe alt post, responsabil cu licenţierea, şi ex-directorul economic Doina Stamate, acum contabil.

Directorul executiv explică motivele

Remus Pascu, directorul executiv al clubului, a explicat concedierile prin schema de personal supraîncărcată şi nevoie de a aduce oameni mult mai bine pregătiţi în club. „Vrem oameni foarte bine pregătiţii, începând de la cunoştinţele de bază, utilizare calculator, relaţii public şi minim de cunoştinţe economice. Aici sufeream mult. Nu pot ţine unul cu opt clase şi nu ştiu ce curs în defavoarea unuia cu facultate. Nu vrem să facem revoluţie, dar între unul care nu ştie şi nici nu are disponibilitate să înveţe să folosească computerul şi unul care ştie mult mai mult, îl aleg pe cel din urmă. Peste 40 la sută dintre colaboratori erau pensionari, ei au totuşi un venit şi vine momentul când echipa trebuie întinerită. Vom face şi angajări. Plus că schema de personal era supradimensionată, nu pot să plătesc 2-3 oameni pe acelaşi post. Spre exemplu, aveam trei organizatori de competiţii”, a declarat Remus Pascu, instalat de compania TNG ca director executiv la începutul acestei luni.

Citit 5586 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 10:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.