Oţelul, înfrângere neaşteptată cu "U" Cluj
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul, înfrângere neaşteptată cu "U" Cluj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au pierdut meciul cu „U” Cluj, scor 0-2, şi mai au de aşteptat cel puţin o etapă pentru a obţine garanţia matematică de salvare de la retrogradare


Punctul principal de interes al săptămânii a devenit decizia Comisiei de Apel cu privire la licenţa Oţelului pentru sezonul următor, care urmează să fie comunicată vineri. Astfel că puţini spectatori au pornit către stadion pentru meciul cu „U” Cluj, vecina de clasament. Nici jucătorii nu au fost prea conectaţi la meci chiar din startul partidei. Fără să reuşească să pună presiune cu adevărat la poarta adversă, Oţelul a avut de suferit la contraatacurile oaspeţilor.

După mai multe atacuri încâlcite, Dedu a scăpat pe contraatac şi a fost faultat de Benga (min. 21). Din lovitura liberă rezultată, Borza a executat cu precizie de ceasornicar în vinclul porţii lui Grahovac şi „U” Cluj a deschis scorul. Golul oaspeţilor i-a mai dezmorţit puţini pe gălăţeni, dar fără prea mari ocazii de poartă. La reluare, cu Paraschiv introdus în locul lui Benga, Oţelul a început să pună presiune cu adevărat pe adversar. Încă din primele cinci minute a părţii secunde, echipa roş-alb-albastră putea să deschidă scorul la şuturile lui Paraschiv şi Iorga. Acelaşi Paraschiv a marcat, dar a fost semnalizat în ofsaid.

Meciul a continuat pe contre după eliminarea lui Costin din minutul 59. Astafei şi Vancea au ratat milimetric, iar la poarta cealaltă Borza a nimerit bara.

În final, Apostu a marcat pentru 2-0, iar Tony a mai nimerit o dată bara. Oţelul a rămas cu 35 de puncte în clasament şi mai are de aşteptat până va obţine şi salvarea matematică de la retrogradare.

Scandări împotriva TNG şi a primarului

„Ultraşii” de la Peluza Nord au scandat mesaje pentru a-i atrage atenţia fostului director general al Oţelului, Marius Stan, actualul primar al oraşului. „La Primărie ai plecat, de Oţelul ai uitat” au scandat „Străjerii Moldovei” în repetate rânduri pe parcursul meciului. De asemenea, nici compania The Nova Group, cea care deţine pachetul majoritar al acţiunilor clubului, n-a fost uitată. După ce zilele trecute au fost scrise mesaje împotriva TNG pe porţile stadionului, de această dată s-a scandat cu injurii la adresa companiei deţinute de miliardarul Dan Grigore Adamescu. La meci a asistat şi preşedintele CA, Lucian Ciofoaia.


OŢELUL GALAŢI - UNIVERSITATEA CLUJ 0-2 (0-1)

Meci disputat miercuri seară, în a XXX-a etapa din Liga I

Spectatori: 2.000

Au marcat: Borza (min. 22), Apostu (90+1)

Cartonașe galbene: Costin (min. 6 şi 59), Benga (min. 21), Cojoc (min. 30), Ljubinkovici (min. 43), Neagu (min. 50)/ Borza (min. 54), Ninu (min. 80)

Cartonaş roşu: Costin (min. 59)

Echipele utilizate:

OŢELUL : Grahovac – Cojoc, Sîrghi, Benga (Paraschiv min. 46), Ljubinkovici – Filip (Marquinhos 80), Costin, Neagu – Iorga, Astafei, Stromajer (Vancea min. 63). Antrenor: Marian Dinu.

„U”CLUJ: Niculescu – Ciupe, Szilagy, Raţiu (Ninu min. 46), Nicola – Bucşă, Popa – Buleică, Muzac, Borza (Apostu 84) – Dedu (Tony 61). Antrenor: Ionel Ganea.

Arbitri: Marius Avram (Bucureşti), asistat de Eduard Ungureanu (Bucureşti) şi Daniel Mitruţi (Craiova).

Citit 1806 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Mai 2013 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.