Astăzi aflăm dacă Oţelul primeşte sau nu licenţa pentru Liga I
Foto: Foto: Sorin Pană

Astăzi aflăm dacă Oţelul primeşte sau nu licenţa pentru Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul gălăţean află azi dacă va primi acceptul de a evolua în prima ligă şi din sezonul următor, după ce n-a trecut primul examen al Sistemului Naţional de Licenţiere


Cel mai important „meci” din ultima perioadă pentru clubul gălăţean a devenit cel cu licenţa, după ce Oţelul s-a aflat pe lista cluburilor care n-au primit-o la prima instanţă. Astăzi, Comisia de Apel va da verdictul după ce zilele trecute avocaţii TNG-ului (firma care deţine pachetul majoritar de acţiuni) au depus actele necesare pentru completarea dosarului de licenţiere.

"Din punctul nostru de vedere nu sunt probleme legate de licenţiere, ne aflăm în faza de apel, am depus documentele suplimentare care ne-au fost cerute. Au fost mici inadvertenţe ce au ţinut de lipsa de comunicare, dar s-au rezolvat. Aşteptăm verdict pozitiv din partea Comisiei de Apel”, a spus Remus Pascu, directorul executiv al FC Oţelul. Întrebat dacă poate garanta că Oţelul va primi licenţa, Pascu a răspuns sec: "Doar moartea e garantată".

În cazul în care nici la apel nu va fi primită licenţa, clubul gălăţean mai are doar varianta Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care ar urma să dea verdictul final până pe 31 mai.

De asemenea, o altă variantă optimistă pentru gălăţeni în cazul în care nu vor primi licenţa este aceea de modificare a regulamentului prin care doar cluburile care participă în cupele europene să fie nevoite să-şi depună dosarul de licenţiere, aşa cum se întâmplă în Spania.

 

Conducerea aşteaptă revenirea lui „Grig”

Altfel, după eşecul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, scor 0-2, managerul general Narcis Răducan a declarat că e nevoie de revenirea antrenorului Petre Grigoraş pentru a readuce la viaţă echipa în ultimele meciuri rămase de disputat în Liga I.

„Este dificil fără antrenorul principal pe bancă, chiar dacă staful tehnic al lui Grigoraş munceşte zi de zi. Noi sperăm ca Grig să-şi revină cât mai repede, pentru că doar şi simpla lui prezenţă la antrenament contează foarte mult. Nu suntem încă lipsiţi de griji, chiar dacă este o anumită distanţă între noi şi Chiajna, însă este umilitor pentru noi să suferim până în ultima etapă", a spus Răducan.

Conform recomandării medicilor, Grigoraş mai are cel puţin o săptămână de repaus şi va rata cu siguranţă meciul de sâmbătă, de la Mediaş, cu Gaz Metan. Pe lângă partida de sâmbătă, gălăţenii mai au de disputat cel puţin patru partide până la finalul sezonului, trei în campionat (cu Ceahlăul, FC Vaslui şi Dinamo), plus returul semifinalei din Cupa României, cu Petrolul.

Citit 2090 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2013 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.