După victoria de la Mediaş, Oţelul a scăpat de grija retrogradării
Foto: FOTO: Sorin Pană

După victoria de la Mediaş, Oţelul a scăpat de grija retrogradării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au câştigat în deplasare cu Gaz Metan, scor 2-1, şi au obţinut garanţia că vor juca şi din sezonul viitor în Liga I


De mult n-a mai avut Oţelul un sezon atât de agitat. Probleme la nivel de conducere, sancţiune de două puncte, incertitudine pentru licenţă şi evoluţii oscilante pe terenul de joc. Totuşi, au apărut şi veştile bune. Gălăţenii au obţinut licenţa pentru sezonul următor din partea Comisiei de Apel şi au câştigat pe teren, trei puncte preţioase la Mediaş, 2-1 cu Gaz Metan. Pe lângă cele trei puncte, s-a evidenţiat şi un joc bun practicat de echipa condusă de Marian Dinu. Oţelul a reuşit să-şi ţină la respect adversarul după ce a trecut în avantaj pe tabela de marcaj, iar în prima parte a meciului a avut ocaziile mai mari.

În urma victoriei de la Mediaş, Oţelul se poate considera salvată de la retrogradare cu trei etape înainte de final. Gălăţenii au 38 de puncte în clasament, cu menţiunea că la finalul sezonul vor primi un răspuns şi din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la penalizarea cu două puncte, iar în cazul unui verdict favorabil alte două lungimi s-ar adăuga la cele 38 de până acum.

Următoarele trei partide din campionat cu Ceahlăul, FC Vaslui şi Dinamo vor putea fi abordate liniştit, fiind de aşteptat chiar apariţia unor jucători tineri de la echipa a doua a clubului.

 

Benga şi Vancea, la primele goluri

 

Meciul de la Mediaş a fost deosebit pentru Benga şi Vancea, care au reuşit primele lor goluri în tricoul Oţelului. Fundaşul central i-a dedicat reuşita antrenorului Marian Dinu, cel pe care s-a dus să-l îmbrăţişeze după golul egalizator. De asemenea, Vancea, atacantul transferat la începutul anului, a reuşit primul gol în tricoul Oţelului, după ce a obţinut două penaltiuri până acum pentru gălăţeni. Pentru Vancea e al şaselea gol al sezonului, după cele cinci marcate pentru CS Severin în turul campionatului.


GAZ METAN – OŢELUL 1-2 (0-0)

Meci disputat sâmbătă, în etapa a XXXI-a a Ligii I

Au marcat: Vitinho (min. 47)/ Benga (min. 49), Vancea (min. 59)

Cartonaşe galbene: Paraschiv '42, Grahovac '78

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Muth, Trtovac, Markovici, Buzean - Breeveld, Roman - Avram, Eric (Todea '83), C. Petre (Vitinho '46) - Bawab (Munteanu '72). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Oţelul Galaţi: Grahovac - Cîrjă, Sîrghi, Benga, Popescu (Ljubinkovici '90+2) - Neagu, Filip, Iorga - Astafei, Vancea (Antunes '63), G. Paraschiv (Stromajer '86). Antrenor: Petre Grigoraş.

Arbitri: Dragoş Teodor (central) - Miclos Nagy, Gero Szabo (asistenţi) - Marian Bordean (rezervă)

 

Citit 1320 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2013 14:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.