VIDEO / Pumni şi picioare-n cap la ultimul meci al rugbiştilor gălăţeni

VIDEO / Pumni şi picioare-n cap la ultimul meci al rugbiştilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partida dintre RC Bârlad şi RCM Galaţi a fost întreruptă spre finalul primei reprize de o confruntare violentă între cei 30 de rugbişti aflaţi pe teren, pornită de la o lovitură cu piciorul dată de un bârlădean în capul căpitanul gălăţenilor, aflat deja la pământ!

Chiar dacă rugbiul este un sport prin excelenţă bărbătesc, ceea ce s-a întâmplat la Bârlad depăşeşte orice închipuire! În penultima etapă a turului Diviziei Naţionale de seniori (eşalonul al doilea) s-au întâlnit RC Bârlad şi RC Municipal Galaţi, meci care cu mare noroc s-a încheiat fără ca cineva să ajungă la morgă.

Spre finalul primei reprize, la o fază în care căpitanul echipei gălăţene Gabriel Dănăilă se afla la pământ, un bârlădean l-a lovit cu sălbăticie, cu piciorul în cap. Aproape instantaneu, gălăţeanul Mitică Trandanfir a sărit să-şi apere colegul, aruncându-se asupra agresorului. Bârlădeanul a avut noroc chior, n-a fost nimerit de gălăţean, altfel s-ar fi transformat în rugbist laminat sub cele 147 de kilograme ale lui Trandafir! A urmat o bătaie generală, în care s-au schimbat pumni şi picioare cu nemiluita. Au intervenit şi cinci jandarmi, norocoşi şi ei că spiritele se liniştiseră, altfel este greu de crezut că n-ar fi ieşit şifonaţi dintre masivii rugbişti. Arbitrul întâlnirii a eliminat câte doi jucători din fiecare echipă, de la RCM Galaţi fiind trimişi la cabine căpitanul Gabriel Dănăilă şi Mitică Trandafir. Confrom reprezentanţilor echipei gălăţene, vinovat de a se fi ajuns la aceste momente regretabile se face şi arbitrul întâlnirii, constănţeanul Diaconescu, care a permis gazdelor practicarea unui joc dur, cu mult peste limita regulamentului.

„Pur şi simplu nu pot înţelege comportarea echipei din Bârlad, o grupare de tradiţie în sportul nostru cu balonul oval. Până la urmă noi am fost bătuţi şi la scor şi la pumni şi picioare, într-un joc în care nu s-a pus în niciun  moment problema victoriei gazdelor. Nu înţeleg nici acum de unde atâta răutate, de unde această răbufnire într-o disciplină sportivă recunoscută pentru fair-play”, a spus antrenorul gălăţean Marius Secuianu.

Comisia de Disciplină urma ieri să analizeze aceste incidente, cei de la RCM Galaţi sperând să obţină anularea cartonaşului roşu acordat lui Dănăilă, argumentând cu imagini video că acesta a fost doar victimă în acea încăierare.

Meciul s-a reluat şi s-a terminat cu succesul RC Bârlad, scor 52-10 (21-7). În etapa viitoare – ultima a turului campionatului – RCM Galaţi va juca acasă, cu CS Năvodari (sâmbătă, 18 mai, ora 13,00).

Citit 2074 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2013 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.