După o pauză de 13 ani, baschetul feminin gălăţean revine în prima ligă

După o pauză de 13 ani, baschetul feminin gălăţean revine în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi a câştigat ieri ambele meciuri din turneul final al ligii secunde, asigurându-şi promovarea. Astfel, baschetul feminin gălăţean revine în eşalonul de elită după o pauză de 13 ani.

În primul meci, ieri dimineaţă, Phoenix a jucat cu CSS Rm Vâlcea, de care a trecut cu scorul 65-59. Gălăţencele şi-au asigurat un avantaj confortabil încă de la finalul primul sfert, pe care l-au gestionat fără probleme până la final.

Apoi, după o oră de pauză, a urmat disputa cu CS Bball Sf. Gheorghe, foarte echilibrată în primul sfert (scor 17-16). În următorul, Phoenix s-a apărat foarte bine şi a reuşit să ia un avans de 10 puncte la pauza mare (38-28). În ciuda replicii tăioase a orgolioasei echipe din Sf. Gheorghe şi a oboselii fizice, gălăţencele au reuşit să ţină ritmul până la final: 70-57.

În primul meci al turneului, duminică seară, Bball Sf. Gheorghe a învins pe CSS Rm. Vâlcea cu 65-59, rezultat care îi asigură promovarea alături de Phoenix.

Echipa gălăţeană a fost condusă de pe banca tehnică de Andrada Miron, cea care juca pentru LPS Galaţi în urmă cu 13 ani la ultimul sezon în care o echipă gălăţeană evolua în prima ligă. „Pentru astfel de momente te apuci de antrenorat. Fetele s-au dăruit exemplar, au fost foarte motivate şi m-au făcut fericită”, a declarat antrenoarea.

La fel de entuziasmat era la final şi managerul clubului Phoenix, Florin Nini. „Sunt extrem de bucuros, după 13 ani de performanţe la nivelul juniorilor acum culegem roadele şi reuşim prima promovare cu o echipă de seniori. Avem certitudinea că municipalitatea ne va sprijini şi sunt convins că nu vom fi o prezenţă pasageră în prima ligă, dimpotrivă”, a spus Nini.

Lotul care a reuşit promovarea are următoarea componenţă: Irina Vasilache, Olga Tămîrgeanu, Mihaela Hurduc, Alexandra Şoptică, Miruna Dudceac, Alexandra Graur, Florentina Ştefan şi Diana Sava.

Citit 993 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.