Oţelul încearcă să realizeze minunea la Ploieşti
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul încearcă să realizeze minunea la Ploieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au de recuperat o diferenţă de trei goluri în faţa Petrolului pentru a se califica în finala Cupei României de pe 1 iunie


Doar o minune îi mai ţin în viaţă speranţele Oţelului la cupele europene în acest sezon. Înfrângerea din tur, scor 0-3, cu Petrolul, atârnă greu, dar gălăţenii încă mai speră să întoarcă în favoarea lor deznodământul calificării în finala Cupei României.

„Încă mai sperăm, ne jucăm şansa până la capăt. Ar fi senzaţional să ne calificăm în finala Cupei României. Practic, asta ne-ar salva sezonul. E normal să mai credem în noi pentru că suntem într-o formă bună”, a spus Cătălin Iorga, golgheterul Oţelului, cu şase goluri înscrise în campionat, plus unul în Cupă.

Narcis Răducan, managerul Oţelului, mizează pe orgoliul jucătorilor după înfrângerea din tur. „Sunt convins că jucătorii vor evolua la capacitate maximă şi vor face tot posibilul pentru a întoarce soarta calificării. Atuul nostru este orgoliul rănit după meciul tur, trebuie să fim ambiţioşi să obţinem un rezultat bun. Chiar dacă nu vom reuşi să răsturnăm situaţia în favoarea noastră, trebuie să scoatem un rezultat onorabil”, a spus Răducan.

Ce n-au reuşit Barcelona şi Real

Misiunea Oţelului de la Ploieşti e aproape imposibilă. Aproape în aceeaşi situaţie s-au aflat granzii Real Madrid şi FC Barcelona, tot în semifinale, dar în Liga Campionilor, însă fără succes. Nici Oţelul n-o fi Barca sau Real, dar nici Petrolul nu e ca Bayern Munchen sau Borussia Dortmund, care au călcat tot în picioare. La polul opus, cu exemple pozitive, gălăţenii se pot inspira din revenirea celor de la FC Liverpool în finala UCL cu AC Milan, de la 0-3, în mai puţin de o repriză, la 3-3. De asemenea, Dinamo a reuşit în urmă cu trei sezoane să întoarcă un rezultat de 0-3 de pe teren propriu, cu Slovan Liberec.

Pentru Oţelul urmează o adevărată provocare. În urmă cu două etape a recuperat un gol în faţa Gazului şi a câştigat cu 2-1, iar runda trecută au întors de la 0-2, la 3-2, cu Ceahlăul. Adevărata provocare vine abia în această seară, când are de recuperat o diferenţă de trei goluri în faţa Petrolului.

Câte două absenţe în fiecare tabără

Din lotul Oţelului pentru jocul de la Ploieşti nu fac parte Cleidimar Didi şi Dan Popescu, ambii accidentaţi, în timp ce  Contra nu-l are pe Marinescu la dispoziţie, iar Bokila e incert. De asemenea, pe lângă Didi şi Popescu, de la Oţelul lipsesc Zaharia şi Ilie. Pe de altă parte, antrenorul Marian Dinu l-a luat în lot şi pe juniorul-golgheter, Alexandru Tudorie.

Manşa a doua a semifinalei Petrolul – Oţelul, în tur 3-0, se va disputa în această seară de la ora 20.30, în direct pe DigiSport. Finala Cupei României este programată pe 1 iunie, la Bucureşti, pe Arena Naţională. 

Citit 1156 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2013 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.