Vezi programul de vară al Oţelului. Primul amical a fost perfectat cu un adversar puternic
Foto: FOTO: Sorin Pană

Vezi programul de vară al Oţelului. Primul amical a fost perfectat cu un adversar puternic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia roş-alb-albastră se va reuni la sfârşitul săptămânii viitoare şi va efectua două stagii de pregătire centralizată, urmând să susţină şi câteva partide amicale cu adversari puternici


Vacanţa jucătorilor de la Oţelul va lua sfârşit pe 15 iunie, atunci când este programată reunirea lotului. Totuşi, există posibilitatea ca reunirea să fie amânată pentru data de 17 iunie, în cazul în care echipa nu va avea un antrenor principal până pe 15. Gălăţenii vor efectua apoi două stagii de pregătire centralizată. Primul va avea loc, în perioada 18-26 iunie, la Poiana Braşov, loc frecventat de clubul gălăţean în ultimii ani la fiecare pauză competiţională.

Pregătire în Anglia, amical cu Brugge

Conducerea clubului gălăţean a stabilit cel de-al doilea cantonament al verii tocmai în Anglia, locaţie pe care Oţelul n-a mai folosit-o pentru pregătire până acum. Delegaţia roş-alb-albastră se va antrena pe tărâm britanic în perioada 29 iunie – 12 iulie, şi se va caza lâmgă o bază de pregătire situată între oraşele Manchester şi Liverpool. Tot în Anglia se vor disputa şi partidele amicale programate pentru perioada de vară. Unul dintre ele a fost deja stabilit, pentru data de 11 iulie, probabil la Manchester, contra celor de la Club Brugge. Adversarul este unul de calibru, un club titrat al Belgiei. Club Brugge, de 13 ori campioană şi de 10 ori câştigătoarea Cupei, a încheiat ultimul sezon pe locul 3, la doar trei puncte de campioana Anderlecht. În urma acestei clasări în competiţia internă, Brugge va evolua în turul trei preliminar din Europa League. Cel mai cunoscut jucător din lotul belgienilor este fostul fotbalist al lui Chelsea şi al celor de la FC Barcelona, atacantul islandez Eidur Gudjohnsen.

Mai mulţi tineri în cantonamente

Pentru reîmprospătarea lotului odată cu startul noului sezon, conducerea Oţelului s-a orientat şi către tinerii fotbalişti din propria curte. Pe lângă Alexandru Tudorie, juniorul de 17 ani care a apucat deja să debuteze pentru Oţelul, alţi patru juniori de la echipa a doua vor fi prezenţi la reunirea lotului. Auraş Gohoreanu, Mihai Adăscăliţei, Ştefan Lupu şi Robert Moglan sunt cei patru care au fost anunţaţi că se vor pregăti cu prima echipă.

În plus, la reunire este aşteptat şi Bogdan Chipirliu, revenit după împrumutul la concitadina FCM Dunărea. „Chipi” a apucat să debuteze pentru Oţelul în turul campionatului precedent, evoluând pentru echipa roş-alb-albastră în meciurile cu Gaz Metan şi Dinamo. La Dunărea, Chipirliu s-a integrat rapid şi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei din liga secundă. Atacantul care va împlini luna viitoare 21 de ani a marcat de trei ori în nouă partide.

Altfel, ediţia 2013-2014 a Ligii I urmează să ia startul pe data de 20 iulie şi să-şi încheie turul pe 30 noiembrie, iar pe 7 şi 14 decembrie urmează să se dispute primele două etape din retur. Totuşi, programarea poate suferi modificări în cazul în care la start nu vor fi 18 echipe, din cauza problemelor de licenţiere.

 

Citit 2945 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2013 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.