Povestea „căştii” roş-alb-albastre: Astafei, transfer util pentru Oţelul

Povestea „căştii” roş-alb-albastre: Astafei, transfer util pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre jucătorii aduşi în iarnă la Galaţi se regăseşte şi mijlocaşul ofensiv de 25 de ani, care poartă numărul 21 pe tricou şi e protejat de o cască în culorile clubului


Un rol important pentru echipa roş-alb-albastră în partea a doua a campionatului l-a avut şi mijlocaşul ofensiv Victoraş Astafei, care a jucat în 14 din cele 15 partide din Liga I. Astafei a marcat două goluri importante pentru gălăţeni, chiar împotriva formaţiilor care ameninţau locul de salvare în Liga I al Oţelului. În plus, mijlocaşul de 25 de ani a punctat şi la capitolul pase de gol, cu două execuţii decisive.

Astafei s-a apucat de fotbal datorită fratelui său, pe care l-a urmat îndeaproape în copilărie. „Fratele meu a început fotbalul cu prietenii din jurul blocului. După ce l-am văzut că are preocuparea asta, automat m-a interesat şi pe mine. M-am dus cu el la grupele de copii la Tg.Mureş, n-aveam niciun talent, mai mult încurcam. Eram foarte micuţ, dar i-a plăcut antrenorului energia mea. Dădeam autogol şi apoi dădeam gol şi pentru echipa mea. La 7 ani jucam continuu, eram pe tot terenul”, povesteşte cel mai reuşit transfer al Oţelului din ultima perioadă.

Cască de protecţie roş-alb-albastră

În urmă cu doi ani, Astafei a suferit o accidentare gravă la cap, în urma unei ciocniri cu Ţigănaşu, la un meci FCM Tg.Mureş - Astra. După ce a revenit pe gazon, Victoraş a început să joace doar cu cască de protecţie. „Casca o voi purta mereu, nu mai am voie să mă mai lovesc încă o dată acolo. S-a sudat osul, dar orice lovitură ar putea fi fatală. N-am resentimente pentru Ţigănaşu, n-a fost cu intenţie”, a spus Astafei, care şi-a procurat o cască în culorile roş-alb-albastre.

Întâmplarea face ca în etapa a XXXII-a a sezonului recent încheiat, Astafei să se dueleze de la distanţă cu Ţigănaşu pentru cel mai frumos gol al rundei. Oţelarul a marcat printr-o „foarfecă” efectuată ca la manual în meciul cu Ceahlăul. Mijlocaşul gălăţenilor i-a dedicat reuşita unui copil, care îi ceruse să marcheze dintr-o astfel de execuţie.

Trofeu cu Oţelul, următorul obiectiv

Astafei priveşte transferul la Oţelul ca pe un pas înainte în carieră, afirmând că următorul său obiectiv este câştigarea unui trofeu. „Am fost primit foarte bine la Galaţi de colegi, s-a văzut şi din jocul meu, care a devenit din ce în ce mai bun pe parcurs. Am găsit un colectiv minunat, mă bucur că am ales să vin la Oţelul. Îmi doresc foarte mult să câştig un trofeu, sper să reuşesc aici cât mai curând”, ne-a spus Astafei, care a devenit în scurtă vreme unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai roş-alb-albaştrilor.

Pasiune rar întâlnită

Spre deosebire de majoritatea fotbaliştilor, Astafei, care va împlini luna următoare 26 de ani, are o pasiune neobişnuită pentru cei din breasla sa. Jucătorul cu cască al Oţelului este pasionat de scris, are un blog pe care îşi aşterne gândurile şi se gândeşte serios să scrie şi o carte. „Îmi place să-mi scriu gândurile. De vreo şapte ani tot scriu, nu ştiu de unde e pasiunea, a venit cu timpul. Visul meu este să scriu o carte, am şi început una”.

Determinat la fiecare joc să dea totul pentru echipă, artist în afara terenului şi cu mari ambiţii, Victoraş Astafei s-a dovedit a fi cel mai util transfer al Oţelului din ultimele campanii.

Citit 2211 ori Ultima modificare Marți, 11 Iunie 2013 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.