Nu mai există cale de împăcare între Cătălina Cioaric şi HC Danubius: “Niciodată nu a fost mai rău ca acum”
Foto: FOTO: Sorin Pană

Nu mai există cale de împăcare între Cătălina Cioaric şi HC Danubius: “Niciodată nu a fost mai rău ca acum”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Handbalista Cătălina Cioaric este un produs sută la sută al sportului gălăţean. Primii paşi pe semicerc i-a făcut sub comanda profesorului Dan Patache, are în palmares două titluri europene de campioană la junioare, iar confirmarea valorii sale la nivel de senioare a venit odată cu participarea la Campionatul European din Macedonia, unde România a terminat pe locul cinci.

Până la vârsta de 31 de ani, Cătălina Cioaric a evoluat doar pentru formaţiile gălăţene (n.r. – HC Oţelul şi HC Danubius), dar consideră că a venit momentul unei schimbări. Concediată în acelaşi timp de la HC Danubius, sportiva admite că i s-a propus o continuare a colaborării. “A fost o discuţie extrem de scurtă, în care mi s-a oferit o sumă infimă pentru a continua la Danubius. Decizia mea de a pleca era deja luată şi asta nu din cauza banilor. Ipotetic vorbind, dacă aş fi primit cel mai mare contract, tot îmi doream să părăsesc echipa la finalul acestui campionat”, a declarat handbalista care mai are în palmares o medalie de bronz şi o finală de “Cupa României”, ambele cu Oţelul.

 

“Toată lumea a fost nemulţumiţă”

Într-un interviu acordat, zilele trecute, cotidianului “Viaţa liberă”, preşedintele HC Danubius Galaţi, Dan Pantea, declara că în sezonul recent încheiat “toată lumea a fost nemulţumită” de evoluţia Cătălinei Cioaric. “Nici nu mă aşteptam altfel, sentimentul este reciproc! Este adevărat că nu am avut un parcurs tocmai bun, recunosc, dar lumea nu ştie că au fost şi alţi factori care şi-au pus amprenta negativ în ceea ce priveşte jocul meu. Orice sportiv trebuie să fie liniştit pentru a-şi desfăşura bine activitatea. Numai eu stiu cât de greu mi-a fost să încerc să trec peste toate lucrurile care m-au deranjat. Nu apucam să-mi revin că se întâmpla altceva, într-un cuvânt m-au ţinut în “şuturi””.

 

Danubius împrumuta jucătoare

Handbalista a dezvăluit şi un alt amănunt interesant petrecut în iarna trecută, când oficialii de la Danubius ar fi dorit să o împrumute la o grupare din ţară. “În iarnă, clubul a primit o cerere de împrumut pentru o altă jucătoare şi conducerea mi-a propus ca eu să fac obiectul acestui împrumut, pe motiv că mi-ar fi mai bine, cu condiţia să nu joc contra Danubiusului în meciul direct, prezentam un pericol pentru ei. Bineînţeles că nu am fost de acord, nu ne-am înţeles altfel şi probabil şi din cauza asta nu am evoluat nici macar un minut câteva etape bune. Nu mă scuz, pentru că nu e cazul, dar atât pot să spun că regret ziua în care am ales să continui la HC Danubius. Am avut încredere, am pus suflet şi am fost total dezamăgită, niciodată nu a fost mai rău ca acum, din toate punctele de vedere”.

 

Problema restanţelor financiare

În scandalul dintre o parte a handbalistelor de la Danubius şi conducerea clubului un subiect important reprezintă situaţia restanţelor financiare. “Am restanţe salariale de patru luni. Din declaraţia domnului presedinte am aflat că sunt jucatoare care au restanţe de doar două luni, inclusiv doamna antrenoare, ceva nu se leagă. Sunt impresionată ca s-au găsit bani în Europa pentru unele jucătoare aflate pe loc retrogradabil. Handbalistele de la Oltchim nu au avut acest noroc”, a precizat Cătălina Cioaric, care alături de Daciana Curtean şi Delia Mărginean a depus memoriu la Federaţia de Handbal pentru recuperarea banilor.

 

“Bariera” dintre românce şi straniere

Cătălina Cioaric pleacă de la Galaţi cu regretul că echipa a retrogradat după 20 de ani neîntrerupţi în prima ligă: “Cu toţii suntem vinovaţi, în aceeasi măsura. Sincer, regret că după atâţia ani de ligă, echipa a retrogradat, mă doare acest lucru, sunt sentimente pe care nu le pot descrie în cuvinte. Galaţiul este echipa care m-a consacrat ca jucătoare”.

În privinţa divergenţelor apărute cu privire la cele trei handbaliste din Ucraina, Cătălina Cioaric a întărit afirmaţiile Dacianei Curtean, potrivit căreia conducerea de la HC Danubius le-ar fi favorizat pe straniere. “Este adevărat ca au fost favorizate din mai multe puncte de vedere şi aşa s-a impus o "barieră" între noi şi ele. Totuşi, pentru cei care înţeleg fenomenul, handbalul este un sport de echipă, degeaba Glibko a devenit golgetera acestui campionat dacă echipa a retrogradat. Mi se pare aberant ca preşedintele clubului sa fie mândru de această “realizare””. 

În viitor, tot în Liga Naţională

Liberă de contract în prezent, Cătălina Cioaric nu se gândeşte să abandoneze handbalul de performanţă. Este deja în tratative cu alte cluburi din Liga Naţională şi până la finalul lunii se va decide asupra viitorului.  “Am fost disponibilizată printr-un preaviz de concediere care s-a incheiat pe data de 13 iunie. Aşa că părăsesc echipa, Galatiul, orasul meu natal, după 13 ani în care consider eu că mi-am făcut treaba atât cât am putut mai bine şi nu am păcălit handbalul. În viitor, voi evolua în Liga Naţională, urmează să mă decid la care echipă voi merge. Cert este că sunt personalităţi în handbal care au încredere în mine şi nu-mi contestă valoarea. Mai am un cuvânt de spus în acest sport, nu s-a încheiat totul aici!”

“Mulţumesc tuturor”

După ani în care a fost mai mereu în teren la principalele succese obţinute de HC Oţelul Galaţi, Cătălina Cioaric îşi exprimă speranţa că HC Danubius va continua în prima ligă. “Per ansamblu a fost o perioadă frumoasă, cu amintiri de neuitat, păcat că ultimul an a umbrit tot ce a fost frumos. Ţin să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi implicit de echipă în toată această perioadă, antrenori, maseour, medic, serviciul administrativ şi nu în ultimul rând tuturor celor care iubesc acest sport, pentru felul în care au susţinut şi au încurajat echipa de-a lungul anilor. Întotdeauna publicul a fost al optulea jucător”, a concluzionat Cătălina Cioaric.

Citit 3936 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iunie 2013 08:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.