Meci pierdut în condiţii speciale: Greşeală de amatori la Oţelul în meciul cu Petrolul
Foto: Ionuţ Badea n-a avut fundaş central pe bancă pentru a-l înlocui pe Costin / Foto: Sorin Pană

Meci pierdut în condiţii speciale: Greşeală de amatori la Oţelul în meciul cu Petrolul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Partida pe care gruparea roş-alb-albastră a pierdut-o în ultima rundă contra ploieştenilor a scos în evidenţă o eroare impardonabilă din partea staff-ului tehnic, absenţa unui fundaş central pe lista rezervelor


Înfrângerea Oţelului de pe teren propriu cu Petrolul, scor 1-2, de duminică, a venit în condiţii speciale, totuşi după un început bun de meci făcut de gălăţeni. Momentul de cotitură al partidei a fost accidentarea lui Sergiu Costin, unul dintre fundaşii centrali ai echipei, iar pe foaia de joc nu figura nici un alt jucător specializat pe acest post care să-l poată înlocui pe marcatorul golului. Nici măcar la echipele din liga a treia nu e întâlnit ca pe banca de rezerve să nu fie şi un fundaş central în caz de avarie. În minutul 40 s-a efectuat schimbarea, mijlocaşul Milea în locul lui Costin, iar Filip a fost retras în locul rămas liber din defensivă, deşi n-a mai evoluat decât zece minute în urmă cu două sezoane pe acest post, într-un joc oficial. Efectul a fost o repriză secundă în care au abundat ocaziile de gol ale ploieştenilor.

Antrenorul Ionuţ Badea a recunoscut că accidentarea lui Costin a cântărit mult în economia partidei, dar a spus despre ceilalţi fundaşi centrali din lot că nu sunt pregătiţi fizic, explicând astfel de ce aceştia nu au fost pe banca de rezerve. Totuşi, Mişelăricu s-a pregătit continuu cu Oţelul încă din primul stagiu de pregătire centralizată al verii, în timp ce situaţia lui Sipovici e una deosebită. N-a fost luat în niciun cantonament cu echipa, dar în schimb a făcut parte din delegaţie un alt fundaş central, Alexandru Benga, pierdut apoi gratis chiar la Petrolul, adversarul de duminică.

Tot în lotul Oţelului ca fundaş central se află şi Robert Moglan (17 ani), aflat în cantonament cu lotul naţional under 18.

„Un moment decisiv al partidei a fost accidentarea lui Sergiu Costin, iar reprofilarea lui Filip nu a dat rezultatul scontat. Am pierdut din consistenţă la mijlocul terenului fără Filip. Mai era varianta Cojoc pentru a juca pe post de fundaş central, dar l-am preferat pe Filip pentru că era un joc acasă. Mişelăricu şi Sipovici sunt în urmă cu pregătirea”, a spus Ionuţ Badea.

„Diferenţa a făcut-o banca de rezerve"

Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul, a declarat că gruparea roş-alb-albastră a fost pedepsită pentru ocaziile ratate şi că diferenţa s-a făcut la nivelul băncii.

„Când ai ocazii, precum ale noastre, în faţa unui adversar mai bun, trebuie să marchezi. Noi n-am făcut-o şi am pierdut! Poate că n-a fost cea mai inspirată alegere, dar din câte ştiu Filip a mai jucat pe acest post. Petrolul ne-a fost superioară atât pe teren, cât şi pe banca de rezerve”, a spus Răducan.

Costin, accidentare uşoară

Sergiu Costin, fundaşul de 34 de ani al Oţelului, a ieşit accidentat în minutul 40 al meciului de duminică împotriva Petrolului, dar din fericire nu va lipsi mult de pe teren. Fundaşul gălăţenilor a suferit o uşoară întindere de ligamente la genunchi şi speră ca în cel mult o săptămână să revină la antrenamente.

Citit 1685 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2013 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.