Încă unul la rând: Oţelul îşi îndepărtează campionii
Foto: Bucuria de la finalul meciului Oţelul – Poli Timişoara, partida după care gălăţenii au devenit campionii României

Încă unul la rând: Oţelul îşi îndepărtează campionii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece jucători au mai rămas dintre cei cu care gruparea gălăţeană a reuşit să câştige titlul în 2011

Câştigarea campionatului din 2011 de către Oţelul, cea mai mare performanţă din istoria fotbalului gălăţean, nu este apreciată de actuala conducere la adevărata valoare.

După ce la începutul anului s-a renunţat ca la balast la Râpă şi Pena, de această dată un întreg scandal a pornit după ce conducerea Oţelului, împreună cu antrenorul Ionuţ Badea, au renunţat la serviciile lui Branko Grahovac, portarul campion al roş-alb-albaştrilor. Grahovac a apărat în 33 din cele 34 de partide ale Oţelului din ediţia 2010-2011, având intervenţii decisive în foarte multe partide.

Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul, l-a acuzat pe Grahovac de lipsă de respect către cei care îl plătesc, după ce acesta l-a acuzat de îndepărtarea de la echipă. Portarul sârb i-a oferit o replică, spunând de manager că are nevoie de psiholog.

„Narcis e marioneta lui Ciofoaia, n-are el nicio putere să mă plătească pe mine sau pe băieţi. El a luat fiecare salariu din 20 de milioane de euro aduse de mine şi de colegi. El trebuie să respecte oamenii care-l plătesc. Noi suntem jucători, Oţelul e în inima mea, iar el e stelist. Nu ştie ce vorbeşte, n-am fost prins băut şi nici n-am vrut să plec. E clar că are nevoie de un psiholog bun”, a spus Grahovac la un comentariu pe Facebook ca răspuns la declaraţiile lui Răducan.

Excluderea lui Grahovac a fost făcută fără prea multe explicaţii, iar în locul său, în lotul primei echipe, a fost adus portarul Ionuţ Boşneag, o mai veche cunoştinţă a lui Ionuţ Badea, care l-a pregătit la FC Argeş şi „U” Cluj. Grahovac a intrat deja în atenţia celor de la CFR Cluj, acolo unde a fost numit ca antrenor în această săptămână, Petre Grigoraş, fostul tehnician al roş-alb-albaştrilor. 

Precedente cu Pena şi Râpă

Conducerea Oţelului nu e la prima acţiune de acest gen, în care îndepărtează jucătorii campioni. La începutul anului, cu o zi înainte de plecarea în cantonament, au fost excluşi din lot Cornel Râpă şi Marius Pena, alţi doi jucători importanţi în sezonul în care Oţelul a câştigat campionatul. Cei doi au plecat de la Galaţi, Râpă la Steaua, iar Pena la FK Baku. Plecarea lui Pena a lăsat un mare gol în echipă, nici până în acest moment n-a fost adus un înlocuitor, iar Oţelul a avut de suferit în multe momente de joc. 

Zece campioni în lot

Din actualul lot al Oţelului mai fac parte zece jucători care au apucat să joace şi în ediţia 2010-2011. Paraschiv, Costin, Giurgiu, Neagu, Filip, Iorga, Ilie şi Sîrghi au fost oameni de bază, iar Cojoc şi Brăneţ au bifat câteva minute.

Dintre jucătorii importanţi de atunci care nu se mai regăsesc la Oţelul se numără Perendija, ajuns la Mordovia Saransk (liga a doua din Rusia), Buş evoluează pentru FK Yenisey (liga a doua din Rusia), Sălăgeanu şi Antal sunt jucători de bază la FC Vaslui, iar Viglianti s-a retras din cariera de fotbalist şi ocupă funcţia de director sportiv la Oţelul.

Citit 3054 ori Ultima modificare Vineri, 16 August 2013 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.