Ionuţ Neagu a semnat pentru o nouă participare în Liga campionilor

Ionuţ Neagu a semnat pentru o nouă participare în Liga campionilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul, jucătorul şi gruparea din Ghencea au ajuns ieri dimineaţă la un acord * Suma încasată de Oţelul este în jur de 600.000 de euro


Fotbalistul Ionuţ Neagu nu mai este, de ieri, jucătorul Oţelului. Negocierile dintre clubul gălăţean şi Steaua, intensificate spre sfârşitul săptămânii trecute, s-au finalizat cu succes, iar jucătorul a plecat ieri în jurul prânzului spre Bucureşti, pentru vizita medicală şi semnarea contractului cu gruparea bucureşteană.

Oţelul a plusat cu încă 100.000 de euro la oferta de jumătate de milion transmisă joi din penitenciar de patronul Stelei, iar ieri dimineaţă Gigi Becali şi-a dat acordul pentru perfectarea transferului în aceste condiţii. Neagu va avea un salariu de 10.000 de euro pe lună, el fiins inclus pe lista transmisă de Steaua la UEFA. Astfel, mijlocaşul gălăţean va avea şansa unei a doua participări în grupele Ligii Campionilor, după cea cu Oţelul din sezonul 2011-2012.

Cine-l poate înlocui pe Neagu

La Oţelul, pe postul de mijlocaş central, în locul lui Neagu ar putea evolua Liviu Băjenaru (30 de ani), cel care i-a luat locul în teren şi în repriza secundă a meciului cu FC Braşov de pe teren propriu, din urmă cu două etape. Alte două variante de acoperire ale postului unde până acum era titular Neagu sunt Ciprian Milea (29 de ani), revenit în această vară la Oţelul, dar şi Mihai Adăscăliţei (18 ani), promovat recent la prima echipă şi care a bifat deja două prezenţe pentru gruparea roş-alb-albastră în Liga I. O altă variantă de înlocuire a lui Neagu o reprezintă mutarea lui Iorga din bandă în centru terenului, acolo unde a şi luat contactul cu prima ligă. De asemenea, Iorga a jucat ca mijlocaş central în unele partide din sezonul trecut sub comanda lui Petre Grigoraş. În plus, pe benzile terenului, acolo unde a jucat Iorga în startul sezonului, antrenorul Ionuţ Badea are mai multe variante şi ar putea să recurgă la soluţia cu acesta la mijloc.

Bourceanu şi Neagu n-au jucat niciodată împreună

Ionuţ Neagu se va reîntâlni la Steaua cu un alţi doi gălăţeni, Râpă şi Alex Bourceanu. Cu acesta din urmă a fost coechipier la Oţelul în a doua parte a sezonului 2008-2009, perioadă în care actualul căpitan al Stelei era om de bază în echipa antrenată atunci de Petre Grigoraş, iar Neagu abia fusese promovat de la echipa secundă a Oţelului. Însă, cei doi nu au apucat nici măcar un minut împreună într-un joc oficial.

Neagu a debutat pe 22 mai 2009, intrând pe teren ultimele două minute ale meciului din deplasare cu FC Braşov (scor 1-1), dar Bourceanu fusese eliminat cu cinci minute mai devreme. În etapa următoare, penultima, Neagu a intrat spre finalul partidei cu FC Argeş, dar Bourceanu era suspendat. Apoi, în ultima rundă a campionatului, Neagu n-a jucat deloc, iar în pauza competiţională Bourceanu s-a transferat la Poli Timişoara.

Nici în echipa naţională n-au apucat să joace împreună, la partidele amicale cu Turkmenistan (4-0, ianuarie 2012) şi Uruguay (1-1, februarie 2012) Neagu evoluând doar în prima repriză iar Bourceanu numai în cea secundă.

Citit 1496 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2013 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.